29 вересня у Чернівцях перший чемпіонат України з бігу на 1 милю

27.09.2013

29 вересня на Соборній площі у рамках заходів до Дня міста за підтримки Чернівецької міської ради стартують IX Міжнародні змагання «Буковинська миля». Цьогоріч вони вперше отримали статус Чемпіонату України з бігу на 1 милю. Національні змагання з легкої атлетики проводяться у Чернівцях вперше.

Також вперше відбудеться відкритий забіг для всіх охочих (незалежно від віку і статі) на дистанцію 2 милі (старт і фініш – на Соборній площі).

Щодо професійних спортсменів, то серед них на старт вийдуть бігуни з Білорусі, Росії, Франції та Грузії. Румунію цього разу будуть представляти не сусіди з Сучави, а зіркові спортсмени з міста Бакеу. Іоан Зайзан домінує в сусідній країні на цій дистанції і має в активі результати 3.39,33 на 1500 м, 3.57,73 на дистанції 1 миля (Дублін) і 1.46,56 на 800 м. У жіночому забігу буде змагатися його дружина Аліна Андрея Панаінте, яка бігла у фіналі цьогорічного Чемпіонату світу в Москві в естафеті 4х400 м, де Румунія фінішувала сьомою.

Забіг для всіх охочих розпочнеться 29 вересня о 10.00, професіонали стартують о 13.00. Місце проведення змагань: Соборна площа.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи