Журналістські організації України та Польщі підписали договір про співпрацю

25.09.2013

Українські і польські журналісти на Форумі в польському місті Казімеж Дольний у Будинку журналіста Асоціації польських журналістів підписали “Декларацію про співпрацю” між колегами двох країн. Згідно з Декларацією, сторони заснували платформу для співпраці. Про це повідомляє Прес-служба Медіа-профспілки.

Підписанти Декларації визначили чотири пріоритетні напрямки діяльності:

1) Обмін інформацією і досвідом про ситуацію з журналістикою у період системних змін.
2) Боротьба з випадками перешкоджання журналістській діяльності, порушеннями свободи слова. Зокрема, підтримка української ініціативи проведення щорічної акції під назвою “Безкарність вбиває”, днів пам’яті журналістів, які за свою працю заплатили найвищу ціну — своє життя, а також підтримка польської ініціативи створення фонду журналістської солідарності.
3) Навчання місцевих журналістів і обмін досвідом в реформуванні змі, у зв’язку з ухваленням в Україні законів про реформування комунальних друкованих ЗМІ та суспільне мовлення.
4) Навчання журналістів роботі в умовах цифрових технологій.

У підписаному документі відзначається: “Європа є спільним культурним простором і спільним простором свободи слова. Проте, ми, журналісти, з Центральної і Східної Європи, маючи подібний досвід комуністичного тоталітаризму, цензури, а також системних змін в державах, боротьби за свободу слова і незалежну журналістику, які ніколи не даються раз і назавжди, прагнемо звернути особливу увагу на проблеми журналістів і журналістики цієї частини Європи”.

Угоду підписали голова Асоціації польських журналістів Кшиштоф СКОВРОНЬСЬКИЙ, голова Національної спілки журналістів України Олег НАЛИВАЙКО, голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій ЛУКАНОВ.

Повідомляє  citizenjournal.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини