Щотижневий моніторинг причин захворювань на грип дасть можливість коригувати профілактичні заходи у області

25.09.2013

На запитання буковинців під час «гарячої» телефонної лінії «Запитай у влади» сьогодні, 25 вересня, відповідав начальник управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду головного управління Держсанепідемслужби у Чернівецькій області Юрій Педурару.

За його словами, найактивнішими були жителі Сокирянського та Хотинського районів.

Юрій Педурару повідомив про епідемічний сезон грипу та гострі респіраторні вірусні інфекції, які в області характеризуються помірною інтенсивністю. За період з жовтня 2012 року по травень цього року на грип та ГРВІ перехворіло майже 95 тис. осіб, що становить 10,5% від усього населеннякраю.

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я у наступному епідемічному сезоні 2013-2014 років у країні прогнозується переважна циркуляція вірусів грипу А/Каліфорнія(H1N1), A/H3N2/Вікторія, B/Массачусетс, – зауважив посадовець. додавши, що найбільш ефективним та науково-обґрунтованим методом профілактики грипу є вакцинація.

З початку жовтня спеціалісти санепідемслужби будуть проводити щотижневий моніторинг та розшифровку етіології захворювань на грип та ГРВІ, що дасть можливість коригувати профілактичні та протиепідемічні заходи у області.

Повідомляє Чернівецька ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини