Вперше на військову кафедру ЧНУ взяли дівчат

24.09.2013

военная кафедра

Дев’ятеро дівчат вступило цього року на військову кафедру Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Вони навчаються за чотирма спеціальностями. Набір дівчат на військову кафедру відбувався вперше.
На військовій кафедрі навчаються студентки Чернівецького національного університету, Буковинського державного фінансово-економічного університету та ЧТЕІ КНТЕУ.
– Цього року ми вперше здійснили набір дівчат на кафедру військової підготовки, – розповів співробітник кафедри, підполковник Олександр ЗАЙЦЕВ. – У нас навчається дев’ятеро дівчат із різних вузів. Тобто можливість навчатися на кафедрі мають всі дівчата, а не лише ті, хто навчається в ЧНУ.
Кафедра готує офіцерів запасу. Дівчата ж навчаються за всіма спеціальностями: “Бойове застосування механізованих підрозділів”, “Бойове застосування підрозділів артилерійської розвідки”, “Бойове застосування підрозділів наземної артилерії” та “Політологія”.
За словами О. Зайцева, вступати на кафедру дівчата можуть після другого курсу навчання у вузі. Навчання триває два роки. Після закінчення кафедри дівчата зможуть працювати в правоохоронних органах або ж ітимуть до війська служити за контрактом.

Повідомляє “МБ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини