Михайло Папієв проповідував на брифінгу до підлеглих чиновників на прикладі Пивнюка: не спокушайтеся, ібо…. документують.

24.09.2013

 

23 вересня під час брифінгу голова Чернівецької ОДА прокоментував ситуацію щодо затримання (за підозрою у хабарництві)начальника управління регіонального розвитку містобудування та архітектури Чернівецької ОДА Романа Пивнюка і те чи входило до його повноважень видавати дозволи на розміщення біл-бордів.

– Щойно на апаратній нараді я так само вимагав отримання інформації від директора відповідного департаменту інфраструктури, до складу якого входить це управління. До речі воно входить туди не на правах самостійного управління, а у складі департаменту. В мене теж виникли деякі питання, які сьогодні обговорю під час зустрічі з правоохоронними органами. Але тут треба акценти ставити на іншому: є чітка антикорупційна система. І кожен державний службовець має її дотримуватися. Якщо пропонується комусь неправомірна вигода і він ще спокушається на такі речі, то це однозначно порушення чинного законодавства України. То вже третє питання, чи входить до повноважень відповідного чиновника надання того чи іншого дозволу. Важливий сам факт, що людина спокусилася на неправомірну вигоду. Я зараз попереджав всіх державних службовців, що я к тільки вам пропонують щось таке, від чого вам варто відмовитися, то знайте, що вас документують.  І навчіться не спокушатися на такі речі. Виконуйте свої обов’язки відповідно до закону і тоді у вас не буде таких неприємних несподіванок. Треба, щоб кожен чиновник знав, що він не має права на такі ганебні речі, на яких іноді попадаються. Сподіваюся, що вони дослухаються до мене. І ми не будемо мати таких неприємних речей. Я дав доручення провести навчання з держслужбовцями, ознайомлення  з антикорупційним законодавством. Щоб кожен знав свої права і обов’язки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи