Аналіз по Гайничеру. Схема почала вимальовуватися. Довганича взяли, щоб він робив борги

24.09.2013

Місто ” Ч” проводить цікавий аналіз останньої прес-конференції Михайла Гайнічеру і Ко.  Схема паперової подорожі приміщень книгарень вони відслідковують так. Основні тези.

Формально Михайло Гайничеру дуже хотів спростувати вчорашні гучні заяви нардепа Максима Бурбака щодо існування переліку з понад 50 об’єктів, який облрада хоче забрати з міської в обласну комунальну власність, але вийшло навпаки.(…)

Відповідаючи на запитання стосовно призначення виконувача обов’язків керівника «Буковинської книги», Михайло Гайничеру фактично підтвердив вчорашні заяви Максима Бурбака. Отже, обласна рада планує приміщення книжкових крамниць у центрі міста, які нині належать міській громаді, у міста забрати… і передати новоствореному обласному книготорговельному підприємству. «Всі приміщення, у яких розташовані книгарні, у відповідності до переліку 91-го року, є приміщеннями обласної комунальної власності… Незважаючи на те, що говорили тоді просто депутати обласної ради, а тепер Верховної Ради, що ці підприємства хочуть приватизувати, я особисто буду ініціювати, щоб ці приміщення були передані на баланс цього підприємства (тобто «Буковинської книги» – «Ч») і не сплачували ніякої орендної плати. А сьогодні, як відомо, вони сплачують місту орендну плату. Це в повноваженнях обласної ради і це буде також внесок обласної ради в розвиток книжкової торгівлі. Це істотно зміцнить матеріальну базу книжкової торгівлі».

А розпоряджатиметься цією матеріальною базою… Віктор Довганич, якого призначено виконувачем обов’язків керівника «Буковинської книги». Що ж до кандидатури Марини Лібанової, яку на цю посаду запропонував Максим Бурбак, Михайло Іванович пожартував у стилі Геннадія Геннадійовича Москаля: «Шановний народний обранець з таким же успіхом міг би подати кандидатуру секретаря ООН». Наразі ж ні згоди Лібанової керувати «Буковинською книгою», ні Пан Гі Муна у обласній раді нема. Тому до цього подання серйозно ставитись не можна, і жодних юридичних наслідків такий PR-хід не має.

(зауважимо, що цікаво чому не подала опозиція реальної кандидатури на посаду. Це було б логічно? Чи не так?)))

Зате такі наслідки матиме передача приміщень, які нині займають комунальні книгарні, у статутний фонд «Буковинської книги» (бо тільки туди можна зробити внесок), після чого облрада втратить право розпоряджатися ними. Фактично, таке рішення стане першим кроком до їхньої «тіньової приватизації». Звісно, керівник комунального підприємства не матиме права на відчуження нерухомого майна, – але ж його завжди можна забрати за борги. А боргів у «Буковинської книги», як правонаступника тої ж таки «Чернівцікниги», зі старту буде чимало…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи