Заради асоціації Молдова готова витримати будь-який тиск Росії

22.09.2013

Молдова є «достатньо сильною, щоб протистояти будь-якому тиску».

Про це заявила віце-прем’єр, міністр закордонних справ Молдови Наталія Герман. При цьому вона не виключила подальших проблем у співпраці з Росією – повідомляє zn.ua.

Після її візиту до Вашингтона для зустрічі з офіційними особами США по дипломатичним, торговельним та енергетичних питань вона сказала, що наполягала на поглибленні співпраці з американськими інвесторами, зокрема, і в зв’язку з нещодавньою забороною Росії на імпорт молдавського вина.

Молдова – так само, як і Україна є учасником програми ЄС «Східне партнерство». Керівництво країни сподівається, що в 2014 році йому вдасться підписати з Євросоюзом угоду про асоціацію.

Раніше Європейський парламент прийняв резолюцію, в якій йдеться про те, що Євросоюз готовий захистити країни Східного партнерства, враховуючи все більший тиск Росії. Документ, серед іншого, засуджує спроби Кремля перешкоджати поглибленню політичних і торгових зв’язків України, Вірменії, Грузії та Молдови з Європейським Союзом. Україна і Молдова мають намір підписати або парафувати угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини