Депутати зробили з котеджного містечка ” Віденська брама” – гетто

19.09.2013

Львівяни зняли сюжет про те, які погані сусіди чернівецькі депутати.

Депутати Чернівецької обласної ради, що мешкають поблизу одного із котеджних містечок у Чернівцях, перекрили єдиний заїзд на його територію, хоч генпланом міста таких передбачено кілька. Відтак 20 сімей у будь-яких справах змушені виїжджати автівками через територію дитячого садочка.Про це повідомили журналісти програми перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

«Коли ми купували хати, цей заїзд уже був включений у вартість нашого будинку, – розповідає мешканець котеджного містечка «Віденська брама» Василь Скородійчук. – Ми знали куди маємо виїжджати і куди їхати. І забудовник це все включив у проект. А коли появилися такі можновладці, ситуація змінилася»
За словами ще одного жителя містечка Миколи Двірничука, по сусідству мешкають два депутати облради, тож вони і посприяли перекриттю заїзду.
За новеньку дорогу розгорнулася справжня сусідська війна. Люди переконують, шлях спеціально нищать, щоб жоден мешканець котеджного містечка не зміг ні виїхати, ні в’їхати на свою територію.
Тому шлях для виїзду один – через дитячий садочок, хоч він передбачений лише, як аварійний, адже все-таки йдеться про безпеку дітей.
«Там завжди багато дітей, яких переводять через дорогу. Але це ж діти – за одною можна встежити – за іншою ні. Одна відбіжить – не дай Бог будемо винні ми», – бідкається чернівчанка Олена Двірничук.
У свою чергу в департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин, запевнили, що комісія неодноразово розглядала це питання. За словами начальника служби містобудівного кадастру управління містобудівництва та архітектури Чернівецької міськради Валентини Величко, перегороджений заїзд – загального користування.

Натомість депутати облради, які посилаючись на неймовірну зайнятість, свою позицію пояснили через адвоката. «Мої клієнти власним коштом, а не за місцевого самоврядування, зробили цю дорогу, – розповів адвокат Олександр Мацьоцька. – Вони запропонували мешканцям і забудовнику вступити в долю. Ті відмовилися».

Відтак, як повідомив в.о міського голови Чернівців Віталій Михайлішин, проблему вирішуватимуть на спільній зустрічі обох сторін конфлікту.

За матеріалом ЗІК

Коментарі
  • Неодрозово були в гостях у подруги і жодних проблем з заїздом не було, в чому кожен може переконатись особисто. До речі, дуже хороша квартира і сучасне та практичне планування.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи