Житель Путильщини відрубав кисть руки і самотужки викликав на порятунок медиків

14.09.2013

Завдяки оперативному та правильному реагуванню медиків, повністю відрізана кінцівка мешканця села Дихтинець, що на Путильщині, Івана Шешура прижилася. Як пригадує постраждалий, під час рубання дров він занадто жваво замахнувся сокирою і ненароком цілком відрубав кисть лівої руки. Незважаючи на сильну кровотечу, хлопець зміг дістатися на сусідній хутір, що за півкілометра, звідки викликали “швидку”,
Медики відзначають, що саме мужність постраждалого стала його порятунком. Якби Іван втратив свідомість, допоки його знайшли б, він міг стекти кров’ю.

– До нас надійшов терміновий виклик з приводу важкого ушкодження кінцівки. Постраждалий чекав нас біля дороги. Завдяки тому, що маємо у своєму оснащенні все необхідне для надання невідкладної допомоги, реагували миттєво. Наклали джут на уражену руку, підключили систему із знеболювальним, відрізану кінцівку помістили до стерильного простирадла і у свідомості шпиталізували хлопця до Путильської центральної районної лікарні, – розповідає фельдшер бригади екстреної медичної допомоги Путильського відділення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Наталія Луканюк. Опісля хлопця доправили до Чернівців, а звідти – у супроводі ДАІ – до столиці у Національний інститут хірургії та трансплантології імені О.Шалімова. Після двох операцій та півторамісячного перебування у столичному медичному закладі Іван повернувся додому вже з обома руками. Трансплантована кінцівка прижилася. Однак для завершення відновлення її функцій необхідне ще одне оперативне втручання у цьому ж таки медичному закладі. Як повідомив головний лікар Путильської ЦРЛ – головний лікар Путильського району Михайло Дячук, на це з районного бюджету виділяють 17 тисяч гривень.

Повідомляє Департамент охорони здоров’я  Чернівецької ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи