Чернівецький національний університет сплачуватиме оренду нікому невідомому « Інватрансу» . На півмільйона більше, аніж було торік. Продовження скандалу. Перші жертви фокусу облради.

01.09.2013

 

Нещодавно повідомляли про  дивовижну передачу об’єктів спільної власності територіальних громад з балансу обласної ради на баланс нікому невідомого обласного комунального підприємства «Інватранс».  Серед майна, яке передали цьому підприємству, яке було колись створено для ремонту автомобілів для інвалідів, є зовсім несподіваний об’єкт – -14 корпус університету на Соборній площі. Про ситуацію кілька днів тому повідомив народний депутат Максим Бурбак. Депутати обласної ради, як водиться, два місяці таємничо мовчали( в тому числі – опозиційні, до речі).

Першіх наслідків рішення довелося чекати недовго.

Навчальний рік тільки почався , а сайт ЧНУ вже розмістив інформацію про збори трудового колективу, які відбулися 1 вересня, зокрема там сказано:

  «На зборах професорсько-викладацького складу було прийнято рішення звернутися до сесії Чернівецької обласної ради з приводу рішення 16 сесії VI скликання № 64-16/13 «Про передачу об’єктів спільної власності територіальних громад з балансу обласної ради на баланс обласного комунального підприємства «Інватранс» будівлі за адресою вул. Кафедральна, 2. Нагадаємо, сьогодні у корпусі № 14 за вказаною адресою навчаються 3 193 студенти. Трудовий колектив висловив занепокоєння таким рішенням, вважаючи, що воно підриває автономію університету та суперечить принципам верховенства права. Згідно змін до договору оренди передбачається збільшити орендну плату в 2,5 рази (з 337 тис грн. до 821 тис. грн.) і перераховувати ці кошти не обласному бюджету, а фірмі «Інватранс» без жодних зобов’язань останньої перед університетом. Збори трудового колективу одноголосно прийняли звернення до сесії облради. У ньому колектив ЧНУ просить вирішити питання про передачу корпусу в управління університету з умовою проводити капітальний ремонт та утримувати будівлю – архітектурну пам’ятку міста».

 Про ситуацію на своїй сторінці Фейсбук також повідомив депутат обласної ради Михайло Павлюк та сайт « Букньюс». Очікується нова хвиля палкої любові електорату. 

default

 Тепер це майно ” Інватранса”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи