Земля переходить від «Добробуту» до «Калинівського», але дуже-дуже повільно

29.08.2013

Найбільш гарячим питанням сесії знов стало питання землі, яка належала раніше ринку «Добробут». Нагадаємо, ця земельна ділянка площею 7, 45 гектара була придбана за 5 мільйонів гривень  у міської ради в 2005 році.  Не так давно рішенням суду цей договір купвлі-продажу був визнаний незаконним. Підставою стало те, що у склад цієї земельної ділянки входять землі водного фонду(поряд протікає річка Потіт).  В Україні розглядалися чотири подібні справи. І завершилися з однаковим результатом: купівля-продаж була анульована.

Отже, наступним етапом переповзання земельної ділянки у підпорядкування Калинівському ринку стало надання дозволу «Калинівському» на складання проекту відведення земельної ділянки в постійне користування. Калинівський збирається використати цю землю для організації парковки. Що суттєво збільшить прибуток комунального підприємства.  Відповідно і надходження до бюджету. Фракція «Фронт змін» вважає схему рейдерською. Хоча поки що земля переходить фактично у власність громади.

Усю заплутану , втім, цікаву фінансову історію можна дізнатися у виданні ” Наші гроші”. Це ж видання вказує, що “Власницею ТОВ «Інвест Альянс»(попередній власник землі) є тітка голови парламентської фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка Лідія Лещова”.  . Очевидно, що фракція “Фронту змін” в такій ситуації  виглядає, як зацікавлена сторона. Звісно, депутати ФЗ вправі говорити про рейдерство . Але, за подібних обставин їхня зацікавленість очевидна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини