Держсанепідемслужба прозвітувала про отруєння у Шипінцях. Геніальна порожнеча і про клейонку

22.08.2013

ponos-u-detej-250x250 За інформацією головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, в селі Шипинці Кіцманського району зареєстровано спалах гострих кишкових інфекцій.

Як з’ясувалося, погіршення стану здоров’я людей пов’язане з вживанням їжі під час поминального обіду 17 серпня за участі 80 осіб.

Працівники відділу держсанепіднагляду Кіцманського міжрайонного управління Держсанепідслужби області оперативно позапланово перевірили кафе, в якому обідали пацієнти, і, за її результатами, виявили порушення норм санітарного законодавства: тут були відсутні дезінфікуючі та миючі засоби(що в кафе мила не було? -ред), технологічний інвентар не промаркований(це причина?– ред), столи покриті клейонкою( а ось в чому справа – ред), що заборонено. Окрім цього, у меню поминального обіду були включені страви замовника, що також неприпустимо(. При лабораторних дослідженнях змивів, відібраних в кафе, були знайдені бактерії групи кишкової палички(на жаль, де їх тільки не знаходили – ред.).

18 серпня проведено подвірні обходи з метою активного виявлення хворих, а також медичне спостереження за особами, що мали ризик одночасного інфікування.

За попереднім висновком епідеміологічного розслідування та бактеріологічних досліджень, що ще тривають, можна припустити, що передача інфекції відбулась на контактно-побутовому рівні (кафе відмазали? – ред) Захворювання людей, очевидно, спричинено залученням до приготування страв, до того ж принесених в кафе замовником (ще раз відмазали), випадкових осіб(ще раз), а також недотриманням правил особистої гігієни під час приготування їжі ( це все пояснює – ред).

Від адміна: Шановні читачі, порядок коментарів максимально спрощений. Електрону адресу вказувати необов’язково. Ми раді будь-яким  цензурним висловам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини