Можлива мирна угода між підприємцями 5-го сектору та адміністрацією Калинівського

16.08.2013

Майже два дні провів на пікетах біля міськради.  В певній розгубленості. Не дуже цікаво бути тільки ретранслятором емоційних сплесків. Хоча бачити їх – достатньо повчально. Але залишится тільки в емоціях неможливо. І не потрібно. Цікавий юридичний бік справи. Він все і вирішить, насправді.  Чи має право Калинівський  ринок проводити реконструкцію?  Чи мають право підприємці ігнорувати реконструкцію? Ось питання, на які поки що звучать розпливчасті відповіді. Кореспонденти « Чернівці Таймс» взяли докладні інтерв’ю у представників ініціативної групи   підприємців пятого сектору (Олександра Волкова, Лесі Шаленко) і директора Калинівського Руслана Сербінчука. Незабаром ви побачите їх на « Чернівці Таймс». ТАкож буде і коментар юриста.

 А поки що така невелика репліка щодо можливості виходу із конфлікту, яка була озвучена Олександром Волковим (одним з лідерів ініціативної групи підприємців-протестувальників).  Сьогодні він озвучив її вперше. За його словами, погодження на реконструкцію можливе, якщо це буде обумовлено  спеціальною угодою (де будуть обговорені терміни реконструкції і штрафні санкції у разі порушення цих термінів, відповідальність за можливі збитки у разі порчі контейнера при транспортуванні, та подібні технічні деталі). Досі такої пропозиції не звучало. (реконструкція з перенесення контейнерів заперечувалася підприємцями) До речі, реконструкція (чи благоустрій) мала відбуватися в рамках тих стандартних угод, які залишился від попереднього керівництва.  

Цікава деталь, що вже з часів Ринжука термін угоди між підприємцями і ринком на здійснення торговельної діяльності скоротився до року. Угода щороку поновлювалася. Таким чином підприємця ставили в певну залежність від адміністрації, рік- невиликий термін і в таких умовах не повоюєш ( в ексклюзивному інтервю « Чернвці Таймс» теперішній директор Сербінчук, щоправда, сказав, що нині вже пропонує підприємцям 5-сектору угоди на десять років).

Безумовно, владнання юридичних нюансів вплине на перебіг подій більше, аніж ті ж пікети. А зараз можна констатувати, що на двадцять другому  році незалежності права ані ринку, ані підприємців не визначені достатньо чітко(достатньо згадати ситуацію із «Добробутом») Прикметна деталь, що коли розташувавшись на сходах мерії, як матроси у Зимньому, підприємці пятого сектору почали порівнювати різні епохи Калинівського ринку. То один з них сказав таке: « Ось Ваня, приходив і казав, давай

стільки-то тисяч доларів, або пішов вон. Дасте – будете торгувати. І ти знав, даш – стоятимеш тут». Причому підприємець це говорив з певним схваленням конкретного Івана Івановича. Здається, дев’яності вже минули, і треба якось якось звертатися до інших ідеалів відносин між комунальним підприємством і підприємцем. Згідно юридичних паперів. 

Незабаром на « Чернівці таймс» інтервю Руслана Сербінчука, Лесі Шаленко  і Олександра Волкова.

 Сергій Воронцов 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини