Пікетувальники увірвались у Чернівецьку міську раду. Розповіли про Волощука, недовіру і очікування від влади. Про Ринжука не згадали(враження і фоторепортаж)

13.08.2013

 

Сьогодні о 10-й годині розпочалося засідання міськвиконкому і пікет підприємців біля міської ради. Судячи з гасел(на фото), були не тільки підприємці пятого сектору, (на виконкомі виносилося рішення про його благоустрій чи то реконструкцію, кожен вживав свій термін). Прийшли і підприємці, які представляли «Добробут», який безпосередного відношення до ситуації ніби то не повинен мати.

 На виконкомі було прийняте рішення про роботи про благоустрій.  Втім, через кілька хвилин пікетувальники увірвались до приміщення міськради. На відміну від аналогічної ситуації тиждень тому в ОДА, на вході їх ніхто не стримував. Тож володарка кращого контейнеру в секторі пані Леся із задоволенням сіла в крісло головуючого. Члени ж виконкому покинули кімнату засідань. До цієї хвилини конфлікт перебігає хоч і емоційно, але в певних межах. Михайлішину явно не вистачає дипломатичності. Ще менше її у підприємців.  

Опитали кількох підприємців, один з лідерів ініціативної групи – підприємець Волков каже, що в силу багатьох порушень, які, зокрема, вони відчували з боку начальника п’ятого сектору Волощука, вони відчувають недовіру до адміністрації ринку  загалом, в тому числі до запропонованої реконструкції. Втім, офіційні скарги на Волощука були написані тільки вчора(хоча Волощук працює начсектором багато років ще й при Ринжуку), вчора, за словами Волкова,  буди подані заяви в правоохоронні органи на Волощука. Чому дотепер терпіли, логічних пояснень немає навіть у них самих.

За словами Марії Філіпчук, яка очолює підприємницький рух, а свого часу була кандидатом в народні депутати від об’єднаної опозиції, стрижень проблеми в тому, що перенос контейнера в інше місце на час реконструкції вимагає багато клопотів і витрат. Директор Калинівського Руслан Сербінчук завіряв, що витрати ринок бере на себе. Він також повідомив, що на благоустрій виділено один мільйон сто тисяч гривень. Від громадської організіції підприємців «Фортеця» прозвучала пропозиція, що з кожним підприємцем має бути підписана угода, яка гарантує йому місце після проведених робіт(роботи за словами Сербинчука триватиме два місяці). Підприємець Волков зауважив, що  запропонована з боку ринку угода його не задовільняє. Зокрема один з пунктів про умови розірвання контракту. Втім, зосередилися всі на емоційних, а не на логічних аргументах. Дискусія уперлась в глухий кут і гаряче висловлення взаємних претензій. Однак, підприємці крім всього подали лист з вимогами, який зареєстрував секретар міської ради Михайлішин.

Опозиція отримала усі можливі бонуси з події, але чи отримають їх підприємці? Хотілося б вірити…  .І в чому їх бонуси? Про це, очевидно, варто з подробицями. Пізніше.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Гасла, якщо чесно, не зовсім дотичні і доречні

 
 
 
 
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В синьому куті рингу в чорних штанах… в червоному куті в сірих штанах

_DSC0502

Філіпчук з пальчиком. Цікаво, про що думає Михайлішин?

Коментарі
  • Ці протести, цілковитий абсурд. там кілка людей на п’ятому секторі, що торгують рибою. іх підкручують депутати з опозиції (які в свою чергу пасуться там шукаючи дешевого та брпудного піару) тим самим підприємці самі ж затягують час із реконструкцією – яка все одно буде). Логічно, що з березня якощо б не піднімали Хай то вже два терміни пройшли за які можна було б і реконструкцію зробити і на свої торгові місця повернутись.
    Далі… ті підприємці, що торгували на прилавках вже є заручниками підкручених підприємців з контейнерів: оскільки через ці блокування і вимагання того чого в принципі не може бути їх столики знесли, а роботи не починають через ті ж блокування.
    Підприємці з добробуту взагалі невідомо що там роблять і чого вимагають.
    Люди включіть голову! НАПРИКЛАД: Ви здаєте в оренду студентам свою квартиру. Вони пожили там якийсь час, а ви хочете зробити косметичний ремонт і просите їх на кілька тижнів звільнити приміщення. А ні вони Вам пікети і претензії виставляють ВИМАГАЮТЬ від Вас гарантій. СХАМЕНІТЬСЯ це ж нонсенс…..
    А гроші, які підприємці не хочуть втратити приперенесені так ринок готовий взяти їх на себе. тож не ловітьгав шановні, а то Ви дотягнете до того що на Вас якщо в Суд не подадуть то виставлять рахунок за простій техніки можуть так само підкрутити підприємців із прилавків там і моральна шкода і матеріальна….Вам порахують прибажанні і думаю ця сума буде не маленкою і таки порахують і не залякаєте Ви їх жодними виборами (от ми за Вас не проголосуємо) Ви ж їм в очі кажете, що не довіряєте то ж що їм втрачати ?

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини