Екологи звітують, що загидити природу на Буковині коштує в середньому всього лише 213 гривень. Порушує майже кожен, кого перевіряють. А ККД їхніх позовів, як у паровоза.

12.08.2013

Як інформує Державна екологічна інспекція у Чернівецькій області, протягом січня-липня цього року працівники інспекції провели 1290(!) ресурсних перевірок щодо додержання вимог природоохоронного законодавства України суб’єктами господарювання та громадянами області . В результаті виявлених порушень до адміністративної відповідальності притягнуто понад 1400 осіб(майже за кількістю перевірок), сума накладених штрафів склала майже 315 тис. гривень, з яких вже стягнуто 278,7 тис. гривень. Інспекція повідомляє, що, порівняно з минулими роками, зросла середня сума таких штрафів: якщо у 2010 році вона становила 100 гривень, то протягом поточного року цей показник зріс до 213 грн.

За сім місяців ц.р. загальна сума розрахованих збитків становить 4 мільйони 725,9 тис. гривень. Цікаво порівняти із сумою штрафів. За нанесені екологічні втрати інспекція висунула 148 претензій та позовів, а в правоохоронні органи передала майже 60 матеріалів – з 11 з них вже порушено кримінальне провадження. З 60 матеріалів 11 справ. Який же це  коефіціент корисної дії? Менше 20 відсотків.

images

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини