Буковинські ветерани у складі збірної виграли Всесвітні ветеранські ігри в Італії

12.08.2013

Чотири золоті нагороди здобули буковинські волейболісти на Всесвітніх ветеранських іграх 2013 р. в Торіно (Італія).
У цьому спортивному формі у різних видах спорту беруть участь приблизно 19 тис. ветеранів спорту, серед яких, приємно зазначити, були і буковинці. Ударна сила Буковини на Всесвітніх ветеранських іграх – волейболісти. Причому одразу троє наших земляків змагались у віковій групі понад 70 років – титулований волейболіст-ветеран Серафім Синицький, перший у Чернівецькій області майстер спорту з волейболу Пантелей (Петро) Раца та кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри оптики і спектроскопії Чернівецького національного університету Леонід Підкамінь. А Зебій Миронюк зі Сторожинця вирушив до Італії в ролі тренера.
У цій поважній номінації цього разу виступали 4 команди. На груповій стадії українці перемогли об’єднану команду італійських та португальських ветеранів (2:0), потім програли Росії (1:2) і здолали Бразилію (2:1). Посівши друге місце, у півфіналі Україна ще раз зустрілась з Бразилією і знову перемогла у трьох партіях (2:1). В іншому півфіналі росіяни без особливих проблем «розібралися» зі збірною італійців та португальців.
У фіналі українські ветерани у драматичній боротьбі дотиснули росіян – 2:0. Достатньо сказати, що під завісу другої партії рахунок був 23:23. Але в кінцівці сильнішими виявилися українці – 25:23.

За матеріалом Спортбук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини