Надзвичайники спростовують слова Тати Кеплер

09.08.2013

 На офіційному сайті ДСНС зявилася “Роз’яснення інформації, щодо короткого замкнення у приміщенні вузла зв’язку ОДТРК “Буковина”. Там зокрема сказано:

Прочитавши статтю на інтернет-порталі «Букінфо» «Працівники ТВА у Києві просили захистити їх телеканал» та коментарі в.о. генерального директора телеканалу «ТВА» Тати Кеплер, працівники та особовий склад Управління ДСНС України у Чернівецькій області, який приймав участь у ліквідації задимлення, вкрай не задоволені перкручуванням окремих фактів, викладених у статті. І замість того, щоб подякувати рятувальникам пожежно-рятувальних підрозділів за оперативність, що дозволило в найкоротші терміни ліквідувати коротке замкнення та врятувати будівлю і матеріальних цінностей на мільйони гривень, їх звинувачують у непрофесійності.
У чому на нашу думку виражається неправдива інформація:
В статті говориться про те, що: «В ефір не вийшов лише «ТВА». Дивовижних “випадковостей” в цій історії значно більше, ніж здається на перший погляд. Міні-пожежа трапляється не будь-коли, а саме за день до засідання Нацради з питань телебачення та радіомовлення, де розглядатиметься питання стосовно телеканалу «ТВА». Неймовірно, але коротке замкнення стається за сім хвилин до завершення мовлення «Буковини», тобто якраз перед ввімкненням сигналу «ТВА», чому звісно ж відбутися не судилось». Із цих слів виходить, що в певний час рятувальники створили задимлення, щоб в подальшому його «героїчно» ліквідувати.
Самовільне вилучення пошкодженої апаратури начальником цеху РРТ та технічним директором телекомпанії «ТВА» у лічені хвилини після ліквідації задимлення без дозволу правоохоронних органів унеможливлює проведення необхідних експертиз та встановлення причини події. Де на даний час знаходиться це обладнання нам не відомо.

Саме через те, що обладнання було винесено з приміщення релейної апаратної, не дало змогу телеканалу «ТВА» вийти в ефір.
В статті говориться, про те, що: «Технічна служба телеканалу відремонтувала вщент залиту піною аппаратуру…». Це висловлювання не відповідає дійсності. Насправді під час ліквідації зазначеної події піна не використовувалася. Тому дії працівників пожежно-рятувальних підрозділів шкоди обладнанню нанести не могли.
Після завершення слідства ми готові до діалогу з документальним підтвердженням наших дій та надання повної інформації по суті даної справи.

Прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини