Інтерфакс повідомив , що колектив “ТВА” просить захисту в посла ЄС.

07.08.2013

Київ. 6 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Колектив чернівецького регіонального телеканалу “ТВА” направив відкритого листа голові представництва Євросоюзу Яну Томбінському з проханням допомогти в захисті каналу, який влада намагається знищити.

“Сьогодні в Україні, в державі, розташованій у самому центрі Європи, розпочинається жорстка та відкрита боротьба влади з незалежними ЗМІ. Напередодні президентських виборів влада починає позбуватися “неугодних”. На жаль, наш телеканал одним із перших потрапив під репресії та цензуру”, – зазначено у зверненні до європейського посла, переданому журналістам під час прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” у вівторок.

У листі йдеться про те, що над каналом розпочалася “фізична розправа”, коли 23 липня в приміщенні телецентру, де розміщується обладнання чотирьох місцевих каналів, сталася пожежа, внаслідок якої пошкоджень дістала тільки техніка “ТВА”. “Відтоді держструктури роблять усе можливе, щоб “ТВА” не поновив мовлення”, – зазначає колектив каналу.

Крім того, в листі йдеться про небажання місцевої влади спілкуватися з колективом телеканалу та про ігнорування його проблем, а також про направлений від депутатів облради лист до Нацради з телерадіомовлення з проханням не продовжувати ліцензію приватному телеканалу.

“Навіть не намагаючись приховати свої справжні мотиви, депутати просять Нацраду передати телекомпанію в розпорядження держави”, – наголошується в листі до Я.Томбінського.

У зв’язку з цим колектив “ТВА” просить європейського дипломата не залишатися осторонь цих подій і вплинути на ситуацію.

“Ми хочемо, щоб нас почули, щоб колеги нас підтримали. Адже ми вважаємо, якщо відстоїмо один канал, то зможемо відстояти цілу країну, і ми справді називатимемося четвертою гілкою влади”, – повідомила на прес-конференції головний редактор новин “ТВА” Юлія Сафтенко.

У свою чергу народний депутат фракції “Батьківщина” Андрій Шевченко зазначив, що в колективу цього телеканалу на сьогодні відібрали право нормально працювати, а самому телеканалу “намагаються закрити рота”. “Я думаю, що це частина ширшої картини зачистки інформаційного простору в Україні”, – наголосив депутат.

Політик також вважає, що така ситуація є спробою тиску на народного депутата Андрія Пишного, який має дуже принципову позицію і важливу роль в опозиційній команді. “Я хотів би запевнити, що вся наша команда боротиметься і за Андрія, і за колектив, і за всіх тих, хто готовий стояти за правду”, – сказав А.Шевченко.

Він також запевнив, що йдеться не про господарський або партійний конфлікт, про що говорить дехто, це – “конфлікт між корумпованими чиновниками, які звикли до безкарності, з одного боку, і з іншого боку – журналістами, які хочуть виконувати свою роботу”.

Після прес-конференції журналістам роздали звернення деяких депутатів Чернівецької облради до Нацради з телерадіомовлення, в якому міститься заклик попередити керівництво каналу “ТВА” про необхідність дотримуватися умов ліцензії на мовлення, а в разі ігнорування – оголосити новий конкурс на частоту або передати телеканал у розпорядження обласної державної телерадіокомпанії.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини