Бесєску пояснив буковинській молоді, що таке румунізм

06.08.2013

Президент Румунії, Трaян БЕСЄСКУ, виступаючи перед учасниками програми “АРС — 2013”, в якій брала участь й румунська молоді Чернівецької області, заявив, що “Румунія займається відновленням румунізму навколо своїх кордонів”, — інформує CitizenJournal.info.

На запитання журналістів, румунський президент додав:
“Є дорослі люди та діти, які походять із сімей, в яких виховувалися неправильно протягом 50 років, вони не знають історію. Коли вони відвідують Румунію, мають змогу отримати знання про своє походження. Вчителі дуже раді, що існують подібні проекти і хочу сказати, що саме в школах з викладанням румунською мово консолідуються знання з справжньою історії Румунії. Мені знайомі підходи до викладання вчителів з Республіки Молдова, України та Казахстану, а також з багатьох інших країн, де вони на громадських засадах вивчають та викладають справжню історію та румунську мову”.

За словами Треяна БЕСЄСКУ, уряд Румунії збільшить кількість стипендій для абітурієнтів з Республіки Молдова для навчання у ВНЗ Румунії з 5.500 до 6.000 у навчальному році 2014-2015, – сказав БЕСЄСКУ для Agerpres.

Нагадаємо, що абітурієнти з України вже декілька років не мають можливість отримати вищу освіту в Румунії через те, що відповідна міжурядова угода не була продовжена.

Георгій БОДНАРАШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини