ТАТА КЕПЛЕР: І тепер ти можеш бути грізним і не виходити до преси, але колись ти був маленьким хлопчиком і тебе обіймали і тєтєшкали, і в щічки цілували і говорили: «Ой, який ти хорошенький і солоденький»(частина2)

01.08.2013

(ексклюзивне інтерв’ю для ” Чернівці Таймс”)

 

 (початок тут)

Яким Ви хочете бачити канал? В який бік Ви його трансформуєте?

Ми хочемо бути соціальним, інформативними. Тобто, у нас є ремесло і ми його вміємо. Якщо тобі даний голос, то – говори. Це дуже важливо, мені здається. Якщо ти можеш сказати щось важливе, щось потрібне. Наприклад, Іра Сагайдак провела журналістське розслідування про візочників у місті. Ми хотіли обладнати пандуси, зараз якраз у процесі, збираємо дозволи на ці пандуси. Їх нема, і ми цим зайнялися, щоб, власне, дізнатися, чому їх нема. Була історія під час цих розслідувань. Ми познайомилися з хлопцем, якого звуть Саша, йому 23 роки, він спинальник, він лежав і …гнив. Його не хотіли відправляти на лікування у Донецьк, у Чернівцях відмовлялися підписувати документи. Іра зняла серію сюжетів про нього і стукала в усі можливі й не можливі двері, після чого нам зателефонував цей Саша і сказав: “Ви уявляєте, до мене їдуть лікарі. Такого не було ніколи, 3 роки я цього чекав”. Це дивовижне відчуття насправді. Ми просто хочемо, якщо ми можемо щось робити.

-ЗМІ у нас є інструментами, зброєю у політичній боротьбі, у тому числі – телеканали. Навіть більшою мірою – телеканали. Як  Ви… переживаєте цей факт?

-Я не вважаю це правильним. Подивіться де я і де політика. До речі, у Жадана є прекрасний вірш під назвою “Мій старий”. Читали? У всіх цих ситуаціях я згадую конкретно цей твір. Там, мені здається, описано все, що відбувається у нашій країні сьогодні. Я розумію, що без політики, на превеликий жаль, сьогодні, очевидно, не працює жоден бізнес, куди не плюнь. Це дуже невеселий факт. І дуже сумно, що канали всі в усій країні поділяються на владу й опозицію. А ті, хто намагається бути не там і не там, їм вдвічі важче, тому що їх намагається рвати влада, тут приходить опозиція, типу ми вас захистимо. А нам не потрібно. А ми взагалі збоку і просто хочемо працювати. Якби можна було взагалі зробити чистий канал, без політики, це було б дуже здорово. У нас сьогодні навіть політичної програми нема. І не хочеться отруювати ані криміналом, ані насиллям, цей фальшивою гостротою.

DSC_0001 – Це ризиковано

– Є проекти, на яких канали заробляють. І вони не завжди відрізняються якістю. Ну так дивишся, і може хотів би чогось іншого. Але є проекти, без яких не може бути наш канал. Ось ті ж «Сімнадцять хвилин правди». Все одно усі ми родом із дитинства. І це про нас говорить, бува. більше, аніж усе, що відбувається зараз.  І тепер ти можеш бути грізним і не виходити до преси, але колись ти був маленьким хлопчиком і тебе обіймали і тєтєшкали, і в щічки цілували і говорили: «Ой, який ти хорошенький і солоденький». Це дуже важливі речі.

-Ви працювали із Василем Забродським досить тривалий час. Що зараз про нього думаєте?

– Я про нього не думаю. Я не хочу думати  про людину, котра дозволяє собі публічні антисемітські висловлювання на мою адресу. Це низько.  Але не хочу переходити на особистості.  Він несправедливо вчинив у всіх відношеннях, тому що правда зовсім інша. Мені здається, якщо ти так вболіваєш за долю підприємства, якому ти віддав так багато часу, радій його перемогам, засмучуйся його поразками. Це чесно. Я не буду коментувати. Відверто, не маю бажання про нього говорити взагалі. Він говорить постійно, а я от не хочу про нього говорити.   Те, що він пише у соціальних мережах, те, що він каже журналістам, і те, що він каже у телефонних розмовах і текстових повідомленнях, це абсолютно різні речі. Це все, що я можу сказати і витрачати свій час на те, щоб думати про нього, я не хочу. Він може звинувачувати мене в чому завгодно, навіть у тому, що  потопила “Титанік”, ОК.

 Розмовляв Сергій Воронцов

Від себе все ж, зауважу. що поки Пишний буде писатиме про ” спітнілі руки ” Папієва, не варто чекати і від Папієва поведінки за книжковими взірцями. Тата дотична, але не є людиною політичного світу.  Вона демонструє звичайну,  а не політичну логіку.  Хоча, мабуть, її політична наївність вибіркова.   І біда цієї країни(багатьох країн), на мою думку,  в тому що вона(країна) ніяк не може позбутися політичної логіки на користь логіки звичайної, людської. І кожен би згадував вчасно, що був колись “хлопчиком, якого тєтєшкали..”

Від адміна:  Шановні читачі, порядок коментарів максимально спрощений. Електрону адресу вказувати необовязково

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини