У Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка відкрилась виставка, присвячена 1025-річчю хрещення Київської Русі

19.07.2013

 Як повідомляє управління культури обласної державної адміністрації, з 17 липня в універсальній науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Християнство крізь віки», приурочену відзначенню 1025-річчя хрещення Київської Русі. Експозиція складається з 6-и книжкових вітрин, на яких розміщено 160 різноманітних видань для різних категорій читачів: від Біблії до популярної літератури та газетно-журнальних статей. Зокрема, велику зацікавленість викликає раритетне та рідкісне видання, написання якого тривало впродовж трьох століть,  «Літопис Руський за Іпатівським списком» у перекладі Леоніда Махновця. Окрім, наприклад, зарубіжної книги «Хрестоматія української релігійної літератури», виданої Союзом українців у Великобританії, на виставці можна ознайомитися з науковими доробками буковинських авторів: «Євангельські образи в українській літературі ХХ століття» Володимира Антофійчука та «Євангельські мотиви в українській літературі кінця  ХІХ-ХХ ст.» Анатолія Нямцу.

Три книжкові вітрини на тему: «Християнство на Буковині» висвітлюють цю тему у різні історичні епохи, тут відвідувачі бібліотеки можуть погортати довідкові видання та ілюстровані енциклопедії. Друга частина виставки «Храми Чернівців» знайомить чернівчан і гостей міста з неповторністю і різноманітністю буковинських церков та монастирів. Заключна частина експозиції представлена газетними публікаціями про найунікальніші храмові споруди регіону. Загалом виставка складається з півтисячі публікацій та буде цікава широкому колу краян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини