Влада вирішила перевірити українські ресторани. Борються із “самогоном”

17.07.2013

Українські ресторани чекають на перевірку якості спиртного, заявив голова Державної інспекції України із захисту прав споживачів (Держспоживінспекція) Сергій Орєхов.

“У більшості ресторанних господарств України використовують лікеро-горілчані вироби власного виробництва. Немає жодних нормативних документів про походження цієї продукції. Ми не знаємо, наскільки ця продукція нешкідлива для споживачів”, – заявив він.

Водночас, чиновник повідомив, що підписав розпорядження, яким доручив усім регіональним представництвам Держспоживінспекції провести перевірки ресторанних господарств.

“Мною дане доручення перевірити якість та виготовлення лікеро-горілчаної продукції власного виробництва”, – зазначив він.

Нагадаємо, статистика ВООЗ за 2012 рік свідчить, що Україна займає п’яте місце у світі за споживанням алкоголю і друге – за рівнем смертності від цієї соціальної недуги у Європі. Українці споживають 15,6 л на душу на рік.

За матеріалом Кореспондент

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини