У ЧНУ нова спеціальність – «Харчові технології та інженерія»

15.07.2013

 

З початку нинішнього навчального року на хімічному факультеті ЧНУ ім. Ю. Федьковича готуватимуть спеціалістів за напрямом “Харчові технології та інженерія”. У вузі вважають, що така спеціальність на сьогодні є дуже актуальною, бо не вся їжа, яку пропонують споживачам є корисною. А фахівці за цією спеціальністю кваліфіковано проводитимуть контроль за якістю продуктів харчування.
– На сьогодні харчова промисловість – одна із провідних галузей області, де виробляється майже 30 % загально обласного промислового виробництва, – розповідає завідувач кафедри аналітичної хімії хімічного факультету ЧНУ Ігор Кобаса. – У галузі зайнято більше чверті працюючих, зосереджена майже п’ята частина основних фондів. Значимість цього сектора агропромислового комплексу суттєво посилюється в наш час, коли в області, в Західному регіоні України та в державі в цілому, різко скоротили або зовсім припинили виробничу діяльність інші галузі.
За словами І. Кобаси, здобувши таку освіту, майбутні фахівці зможуть працювати в органах з контролю якості сировини та промислової продукції на підприємствах харчової та переробної промисловості (МБ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини