Довганич-тест та його дві смужки (Букньюс)

24.06.2013

 

Цікавий вибір комісією кандидатури Довганича на пост директора « Букінінста». Цікавий саме, як психологічний тест, а не кадрове рішення.

Перша трактовка: Лібанова уособлює Чернівці, якими вони були, а Довганич такими, які вони є зараз. Власне, тільки тому і відбуваються подібні рішення.

Другий висновок: це тотожність, близькість Довганича і тих, хто нині керує, приймає рішення тощо. Це – люди однакові, однакового бачення світу, однакових цінностей, однакового погляду, вони говорять однією мовою і мрії їх приблизно збігаються.

Власне, третій висновок: попри розуміння того, що Довганич, м’яко кажучи, не дуже популярний у інтелігентській тусовці, влада показово пішла на цей крок. Якщо мислити аналогіями, це, приблизно, як гопник, який штовхає «ботана», чи плює йому на черевики і запитує: « І що?». Тут два варіанти: «ботан» цідить гопнику в щелепу і той одразу відчуває напад поваги. Інший: «ботан» прєтєрпєває, втішаючи себе міркуваннями, що все одно «розумніше». Перший варіант симпатичніший, але це справа смаку. Очевидно, що процес йде по другому варіанту. Хіба що «ботан» невпевнено пручається, але гопник вже передчуває тріумф самоствердження.

Щодо кадрового аспекту: цікаво подивитися сторінку ФБ Віктора Довганича. Це зазвичай роблять фахові кадровики. На сторінці Довганича є політики, там є красиві дівчата, там є топові новини(переважно провокаційного змісту), досить часто Довганич підкреслює свою неупередженість і, постійно, те, що для нього є святі речі (це, до речі, з психології – погана ознака). Ще цікаво, що досить часто в його коментарях звучить слово — «дибіли». Отже, все там є, на цій сторінці. Немає нічого про книги.

З особистих вражень – Довганич цікаво говорить про владу, про політиків, тіньові схеми. А про книги – впевнений – ні. Впевненість моя йде від того, що дещо розумію в книгах і «книжниках». Хотів взяти коментар, але, очевидно, пан Довганич відбув у тривалу відпустку перед важкою працею. Телефон відключений, фейсбук не заповнювався з початку червня.

Отже, полум’яний блогер та екс-депутат знову у центрі уваги. Не здивуюся, якщо він буде приймати якісь пафосні неординарні рішення, але… саме пафосні. Навряд чи ділові. Чернівці – місто понтів. Це відомо. Питання – чи не надто вони здешевіли?

Сергій Воронцов

Коментарі
  • Пане Сергію, Ви написали дуже мало. Про Довганича можна писати томи та захищати дисертації, як по педагогіці, так і по психології та психіатрії.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини