Знайдений Емінеску вразив румунських посадовців. Георгій Галиць зустрівся з Державним секретарем МЗС Румунії Стежерелом Олару та Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Корнелом Іонеску.

21.06.2013

21 червня, перший заступник керівника виконавчої влади краю Георгій Галиць зустрівся з румунською делегацією на чолі з Державним секретарем МЗС Румунії Стежерелом Олару та Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Корнелом Іонеску. Під час перемовин Георгій Галиць, зокрема, повідомив, що закриття у 2010 році місцевих пунктів пропуску через державний кордон з Румунією перешкоджає спілкуванню та співпраці громадян, які проживають по обидва боки кордону. «Тому, користуючись нагодою, пане Олару, прошу звернути увагу Уряду Румунії на необхідність невідкладного підписання міжурядової угоди про місцевий прикордонний рух з огляду на його вагомі переваги для регіонального розвитку Північної та Південної Буковини», – зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації.

 

Окрім цього, Георгій Галиць повідомив, що цього року завершується реалізація Спільних операційних програм Європейського інструменту сусідства та партнерства і вже розпочата робота з підготовки нової програми «Румунія-Україна 2014-2020». Тому, за словами першого заступника керівника виконавчої влади області, доречною була б така поправка до основних вимог програми, як формування рівних бюджетів для всіх країн-учасниць. Румунська делегація сприйняла пропозиції Чернівецької області і  запевнила у спільному бажанні втілити їх у життя.

Державний секретар МЗС Румунії Стежерел Олару, у свою чергу, подякував керівництву області за системну та якісну підтримку освітянських закладів Чернівецької області, де навчання ведеться румунською мовою, а також за сприяння в розвитку румунських товариств та засобів масової інформації. «Окремо хочу подякувати вам за відкритий минулих вихідних у Глибоці пам’ятник румунському поету Міхаю Емінеску. Нам також було неприємно та боляче чути про здійснений акт вандалізму напередодні свята. Втім, ваша оперативність та професійність у вирішенні цього питання засвідчила високу повагу до історії, культури та традицій румунської громади», – додав Стежерел Олару.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини