Що робила Матіос у Донецьку?

27.05.2013

матиосЦікавий приклад гри свідомістю. Заголовок, який подає європейська радіостанція «РадіоСвобода» дуже войовничий «Марія Матіос пообіцяла навчати донецького депутата-регіонала українській мові» . Зміст же новини, насправді, протилежний за настроєм. Йдеться про те, що виставу за твором Матіос  продемонструють у Донецьку за сприяння депутата-регіонала.  Отже, сама новина:

«Марія Матіос, українська письменниця і народний депутат, відвідала в середу Донецьк, де поділилася планами спільної роботи з донецьким депутатом-регіоналом Миколою Левченком та оголосила конкурс для студентів.
Марія Матос приїхала до Донецька на демонстрацію вистави «Нація» за своєю книгою. На сцену її переніс Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Івана Франка.
Вона розповіла, що розмовляла про показ вистави у Верховній Раді з регіоналом Миколою Левченком, і він щиро кликав її у Донецьк та попросив письменницю давати йому уроки української мови, що вона має намір зробити.

Окрім цього, Марія Матіос оголосила конкурс серед студентів Донецького національного університету. Майбутні конкурсанти мають намалювати своє родинне дерево і записати одну цікаву історію з минулого власної родини. 

Тобто, адекватною назва мала б бути, припустимо «Марія Матос приїхала до Донецька на демонстрацію вистави «Нація» за своєю книгою». Що вже трішки сенсаційно. Або хоча б  «Марія Матіос відвідала Донецьк за запрошенням прихильника її творчості депутата-регіонала Миколи Левченка». І ось питання, навіщо дали той заголовок, який дали. Очевидно, працівники «Радіосвободи» подібним підходом вносять свій внесок  у те, щоб в цій країні запанувало взаєморозуміння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи