Буковинський міст через Дністер відремонтують донецькі будівельники, щоправда, їхній керівник з буковинським прізвищем

27.05.2013

Вартість  ремонту моста через річку Дністер у Чернівецькій області становитиме 20,78 мільйонів гривень
Як повідомляється у “Віснику державних закупівель”, відповідну угоду Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області уклала з ТОВ “Впроваджувальне підприємство Мост-1”, пишуть “Наші гроші”.
Мова йде про міст 303-му кілометрі автомобільної дороги Н-03 Житомир – Чернівці між селами Атаки і Жванець у Хотинському районі.
Технічного завдання серед тендерної документації на “ВДЗ” немає, однак раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що в ході ремонту повинні частинами зрізати плити моста, встановити нову арматуру та забетонувати, також мають замінити огородження і підсилити опори.
Тендер провели за неконкурентною процедурою “закупівля у одного учасника”, посилаючись на нагальну необхідність.
Навесні 2013 року у плитах мосту утворилися локальні руйнування. Проломи ліквідували, однак міст наразі функціонує в обмеженому режимі – тільки для транспорту масою до 6 т та габаритом по висоті до 3 метрів і ширині до 2,5 метрів.
Це обмежує пасажирські та вантажні перевезення.
Разом з тим, чому для виконання робіт було обрано саме “Мост-1”, в обґрунтуванні не зазначено.
Засновником і незмінним директором фірми “Мост-1” є Василь Тодирика, який до 2004 року очолював ДП “Донецький облавтодор”. За останні п’ять років фірма виграла тендерів на 110,89 мільйони гривень, з них 82,02 мільйони – за останні півтора роки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини