Правильно оформлюйте документи на дітей для перетину кордону

16.05.2013

den-pogranichnika-03Яr

інформує відділ взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату обласної державної адміністрації, з початку 2013 року співробітники Державної прикордонної служби України змушені були відмовити у перетинанні державного кордону майже 1тис. 300 дітям.

Найбільш поширеними причинами відмов у пропуску й надалі залишаються відсутність доручень батьків та документів на право перетину кордону, недійсність документівдля закордонних поїздок, закінчення терміну дії паспорта або ж технічна несправність документа.

За практикою попередніх років, кількість непропусків різко зростає в періоди відпочинку,особливо перед  настанням літнього туристичного сезону. Так, наприклад у період з травня по серпень 2012 року прикордонникам довелось відмовити у пропуску майже 3 тис.дітей, із них у 1тис. 800 юних буковинців були  відсутні доручення від батьків.

З метою уникнення непорозумінь під час організації виїзду дітей за кордон на відпочинок прикордонники краю радять жителям області, які планують провести відпочинок в іноземних країнах, завчасно готувати відповідні документи для перетину кордону, а також консультуватися щодо їхнього оформлення. Інформацію про правилаперетинання державного кордону також можна знайтина офіційному веб-сайті Державної прикордонної служби України

або за телефоном довіри:(044) 527-63-63.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини