Чернівці отримали мобільні валідатори для запровадження електронного квитка у громадському транспорті

15.01.2019

електронний квитокЧернівці вже отримали 120 мобільних валідаторів (це компостер квитків– зчитувач Смарт – карток призначений для забезпечення автоматизації оплати проїзду в громадському транспорті) за домовленістю з партнерами Viza і Ощадбанк. За умовами меморандуму місто отримає ще й програмне забезпечення до цих валідаторів. Про це на сьогоднішньому засіданні виконкому розповів заступник Чернівецького міського голови Володимир Середюк, – повідомляє acc.cv.ua.

«Таким чином місто зекономило 3 мільйони гривень, які виділили на закупівлю мобільних валідаторів.  За ці кошти ми тепер закупимо стаціонарні валідатори. І отримаємо у кожному транспорті, як і  планували, по одному мобільному і по одному стаціонарному валідатору» – додав заступник міського голови.

Також є вже 5 тисяч платіжних карток до цих валідаторів. Ще одну партію карток, каже чиновник, отримаємо вже незабаром. Муніципальний інфоцентр донабрав людей, які будуть працювати з цією системою. І до кінця тижня люди пройдуть відповідне навчання. Тому саме лютий місяць Володимир Середюк назвав тим терміном, коли можуть бути запущені перші мобільні валідатори в роботу. Але коли робота з впровадження електронного квитка буде завершена, проанонсувати відмовився. Адже, запевняє, дуже багато факторів впливає на дату.

«З досвіду інших міст випливає, що між навчанням і впровадження електронного квитка в дію проходить квартал. Ми розраховуємо все зробити раніше» – підсумував Володимир Середюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи