У Карпатах РЛС «Памір» на металобрухт розпилюють військові

12.10.2018

Військова прокуратура перевіряє чи законно розпилюють на металобрухт РЛС “Памір” на горі Томнатик в Путильскому районі.

Локацію де знімала кліп на пісню «1944» переможниця «Євробачення» Джамала, розпилили на металобрухт і вивезли. Купола військові обіцяють не чіпати.

1be85d26-5f6b-476c-91c3-28c782df4669

На Буковині на колишній військовій радіолокаційній станції “Памір” демонтажні роботи проводять за наказом військової частини.

Про це у коментарі кореспонденту molbuk.ua розповів голова Путильської райдержадміністрації Микола Савчук:

Все дуже просто: військові, котрі сьогодні вважають, що це їхня територія, а наскільки знаю, вони для цього подали підтверджувальні документи, провели списання матеріальних цінностей, які знаходяться у них на балансі, вирішили їх порізати і забрати із самої гори.

Я про це дізнався тільки позавчора. Наскільки мені відомо, вони попередили про це голову громади (Селятинської ОТГ, – авт.). Це не стосується куполів чи військового містечка, це стосується лише металевих частин колишніх ангарів та ємностей для пального, які знаходилися в землі. Хоча навіть ці шахти мають для нас історичну цінність. До речі, в одній із цих шахт знімали кліп на пісню переможниці “Євробачення” Джамали“, – сказав Микола Савчук.

За його словами, він попросив обов’язково перевірити документи, чи дійсно на роботи є відповідний дозвіл, “щоб це не виявились якісь аферисти”.

Правоохоронці з’ясували, що документи у них є, вони дійсно мають право забрати своє майно і будь-яких порушень поки що не зафіксовано. Правоохоронці зв’язалися з військовою прокуратурою, щоб це питання було на контролі у всіх, щоб не допустити будь-яких руйнувань. Військові пообіцяли, що за собою все порівняють і приведуть до ладу. Металолом забирають зараз у військову частину. Надалі відповідні органи будуть контролювати, куди це подінуть і куди підуть кошти“, – прокоментував голова РДА.

preview_w640zc0

Розслідувати демонтажні роботи на колишній секретній військовій базі “Памір” у буковинських Карпатах буде Військова прокуратура.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив заступник начальника Кіцманської місцевої прокуратури Сергій Клим.

За його словами, від місцевих жителів надійшло повідомлення про розпил металобрухту у Путильський відділ поліції.

Було зареєстровано кримінальне провадження, проведений допит людей, які займалися демонтажем. Були витребувані документи, їх нам надали сьогодні (11 жовтня, – авт.)“, – сказав Клим.

За його словами, відповідно до наданих документів, правоохоронці з’ясували, що роботи проводять військові.

У них є договори, укладені з Міністерством оборони. Наразі передаємо справу до Військової прокуратури, оскільки це їхня підслідність“, – додав заступник прокурора.

19699de1-f2c2-4b1a-a6cf-4b3655917c7f

Джерело: “Молодий буковинець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини