Викрили усі контрабандні схеми Бурбака на Буковині

01.08.2018

БурбакГромадський активіст Микола Петіченко у своєму блозі на facebook розмістив публікацію у який на підставі численних фактів та документів викрив усі контрабандні схеми на Буковині, які кришують нардеп Максим Бурбак та начальник Чернівецької митниці Микола Салагор. І все це робиться під прикриттям партії «Народний фронт».

На його думку, про всі ці факти відомо правоохоронним органам, але вони, на жаль, закривають на них очі.   

Явно і дуже не повезло прекрасному краю Буковині після Революції Гідності. Кращі сини нашої землі віддали свої життя за визволення України від влади «янучарів». Багато наших земляків полягли боронячи наші східні кордони, воюють там і до сьогоднішніх днів. Їх іменами назвали вулиці міста, на їх могили приходять державні мужі та народні депутати. Але на постреволюційній хвилі до влади дорвались ті, хто люблять своїм вказівним пальчиком правої руки повчати всіх. Як треба жити, щоб їм було добре…

В результаті політичних домовленостей, після зміни влади в Україні, Чернівецьку область «віддали, подарували» Народному Фронту. І ось в цьому і криється все невезіння буковинців. Клептоман Яценюк і ворюга Бурбак впряглись в сани розкрадання і контрабанди потужним дуетом.

Бурбак взагалі уявив себе таким «Лакі Лучано» в області. Три з половиною роки фактично він править в області, розставляє кадри, вчить як треба проводити децентралізацію та створення ОТГ, організовує та кришує контрабанду товарів з Туреччини, монополізував незаконну вирубку та незаконний експорт лісу за кордон, та й не гидує контрабандою цигарок до Румунії.

А тепер до фактів.

Лісові контракти на мільйони доларів в нашому регіоні укладають на Буковинській універсальній біржі. Співвласницею цієї установи виявилася Тетяна Бурбак, дружина народного депутата Максима Бурбака. Саме через цю біржу, щоб не порушувати процедури, влаштовують аукціони з продажу деревини. Правда, фірми, які укладають на таких аукціонах контракти на мільйони, часто не мають навіть власних потужностей.ліс кругляк

Замовниками деревини з України є деревообробна компанія-монстр з Австрії: «Швайгоффер», яка має свої потужності в Румунії, а також декілька фірм-прокладок «Пролісок», «Конфана», ПП Фрунзе. Так ось, пан Бурбак запровадив повний цикл контрабанди: від незаконної вирубки ділової деревини до її експорту до цих потужних споживачів.

Контрабанда цигарок була однією з п’яти потужних схем ще з часів радянського союзу. Так ось, Бурбак Максим і в цій сфері хоче бути чемпіоном. Буквально недавно румунські спецслужби затримали мікроавтобус чернівецької реєстрації,  в якому знаходились 62 короба цигарок, і який безперешкодно за добу до цього затримання переїхав через кордон. Перед цим були цигарки у майонезі, кетчупі. Та й де ці цигарки тільки не були.

Звернемо увагу тепер на ще одну сторону мафіозної діяльності нардепа Бурбака. А саме, контрабанди у величезних розмірах товарів широкого вжитку з Туреччини. Імпорт товарів з Туреччини та Китаю завжди був над рентабельним. Хто пам’ятає, на початку цих бізнесових вояжів при вкладанні одного долару заробляли два, а то і три долара прибутку.

Але не гоже нині нардепам по стамбулам шастати за товаром. Занадто великими вони діячами стали. Ось і зорганізувались у стійке ОЗУ (організоване злочинне угрупування) по контрабанді товарів, не сплаті податків при імпорті товарів, отриманні незаконних шалених прибутків. Видатні чернівецькі контрабандисти Кушнірі та Слони, під «дахом» видатного чернівецького нардепа Бурбака, протягом двох з половиною-трьох років за допомогою низки схем нагло та зухвало вкрали з бюджету рідної неньки України не багато, не мало, а всього ПІВТОРА МІЛЬЯРДА ГРИВЕНЬ.

Салагор Микола Михайлович – начальник Чернівецької митниці ДФС, за час роботи з 2014 року, фактично створив та очолив організоване злочинне угрупування, діяльність якого направлене на отримання незаконних грошових прибутків цим угрупуванням шляхом не сплати в повному обсязі обов’язкових митних платежів до державного бюджету України при імпорті товарів в Україну.

У Чернівецькій митниці ДФС, яку очолює Салагор М.М., протягом тривалого часу функціонує злочинна схема по ухиленню сплати в повному обсязі платежів при імпорті товарів широкого вжитку (ТШВ) з Туреччини та Китаю.

салагор4

Суть схеми полягає у наступному: на румунсько-українському кордоні відбувається підміна документів на вантаж, який імпортується в Україну. З Туреччини відправляється вантажний автомобіль, завантажений ТШВ вагою 23-24 тони. Після підміни документів між пунктом пропуску Сірет (Румунія) та Порубне (Україна) – начальник митного посту Тофан П.Г., до митного оформлення на митному посту Чернівці (начальник митного посту – Нікулєску М.І.) декларується 13-15 тон тканини, або склоровінгу (перев’язочний шнур) (недоплата платежів – орієнтовно 400-500 тисяч грн.). Було біля 20 випадків, коли декларувалось 15 тон ДСП замість 23 тон ТШВ (недоплата – орієнтовно 600-700 тисяч грн..).

Митне оформлення проводиться на наступні фірми: Тайрон груп, Люкс корд, Лугос, Раус центр, Профит плюс, Атлон трейд, Бест тім ЮА, Клайд інвест, Генет Союз, Локо Трейд, Гилд Форт, Економія часу, Роксленд, Нарс Авто, Економія часу, KERNELL TRADEWELL тощо. Щомісяця оформляється 50-70-100 подібних машин. За три роки контрабандним шляхом було оформлено більше 2 500 вантажних машин з товаром!!!

Інтернетом «гуляють» скани багатьох документів, які мною отримані від моїх друзів з Румунії та які прямо доводять функціонування цих схем та контрабандних каналів. Тільки одна проблема, ці схеми не бачать ні наші СБУшники на чолі з п.Сторожуком Р.В., ні наші прокурори на чолі з п. Соболєм О.М., якому сам Генеральний прокурор вказував на ці угрупування, ні поліція Буковини, ніхто.

Мною було підготовлено та направлено більше 70 заяв з копіями документів, доказовою базою, про вчинення злочинів цим злочинним угрупуванням на Генеральну прокуратуру, НАБУ, СБУ, Міністерство внутрішніх справ, Президенту, Прем’єр-міністру, не кажучи про всі правоохоронні структури області. Але, «бабло вирішує всьо».

Ну, мабуть, і саме головне. Всі ці бурбаковські  «схеми, тєми, коридори, площадки» були би абсолютно неможливими, якби їх не «кришувала», не прикривала, та й не організовувала людина, яка за своєю посадою мала б з цим боротись. Мова йде про начальника Чернівецької митниці ДФС Салагора М.М.

Адже Салагор є креатурою Бурбака. Салагор є найвидатнішим корупціонером області. І тільки завдяки Бурбаку, а вірніше, їх тісній співпраці, їм поки вдається так нагло, зухвало та тривалий час грабувати країну.

Контрабандний ліс, контрабандні цигарки, контрабандні товари. А може і не тільки це. Чи міг про це мріяти Лакі Лучано?

Але, як свідчить історія, часи Лакі Лучано також закінчились…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини