Каспрук був представником олігархічного клану “Народного фронту”, який довів Чернівці до колапсу, – Віталій Мельничук

27.07.2018

МельничукЗаступник голови Чернівецької обласної ради, голова обласного осередку ВО «Свобода»  Віталій Мельничук висловив офіційну позицію партії щодо подій, які вчора відбулися у стінах Ратуші та відставки міського голови Олексія Каспрука.  

«Олексій Каспрук будучи міським головою з самого початку свого керування з травня 2014 року діяв не як відповідальний самодостатній міський голова, а як представник “Народного Фронту” – одного з найагресивніших олігархічних всеукраїнських кланів. Говорячи про Каспрука свободівці, та напевне і практично всі чернівчани через надто часті контакти, середовище спілкування та впливи автоматично асоціюють його з народно-фронтовиками Бурбаком, Федоруком, Яценюком. І саме через призму цього сприйняття і сформувалось подібне відношення до Олексія Павловича, як не самостійної самодостатньої фігури, а залежного від різних впливів та багатьом підконтрольного васала.

Не став, на жаль, Олексій Павлович об’єднавчою фігурою та спільною платформою для всіх політичних сил та різних груп впливу, які отримали своє представництво у Чернівецькій міській раді в жовтні 2015 року. Не був він також і рівновіддалений від політичних сил, які були представлені в Чернівецькій міській раді тому саме через це постійно знаходився грунт для напружених стосунків та непорозумінь, що з часом переросло у відкриті протистояння та тотальне несприйняття.

Більше того, замість того, щоб одразу після виборів 2015 року, враховуючи волевиявлення всіх виборців, які обрали саме таких депутатів Олексій Каспрук систематично займався агресивним «троллінгом» частини депутатського корпусу, що однозначно викликало роздратування в багатьох. З часом продовження такої згубної практики нарощування протистоянь призвело до тих процесів, які на кінець липня 2018 року довели до відставки народно-фронтового міського голови.каспрук

Ні для кого не є чимось новим та незрозумілим, що за останні 4 роки і на рівні України за прем’єрства Яценюка фронтовики “встигли” обескровити та пограбувати економіку України (ряд гучних корупційних скандалів цьому додаткове підтвердження), і в тому числі й Буковину та місто Чернівці чим дуже швидко повністю втратили свій рейтинг на всіх рівнях. Фронтовики та безпосередньо Олексій Каспрук, рахуючи місто Чернівці своєю основною підконтрольною територією, а чернівчан мовчазними співучасниками своїх оборудок, не рахуючись ні з ким постійно вирішували і далі мали бажання безконтрольно вирішувати свої вузькокланові інтереси. Чого тільки не вартує ті більш ніж 400 млн. гривень, які мали би заплатити місту представники «Народного Фронту» за використання землі під ринок «Добробут», який на відміну від МТК «Калинівський ринок» за незрозумілою оборудкою переоформили в Торгово-виставковий центр та таким чином вже багато років відмовляються систематично сплачувати податки на потреби міста.

Свободівці добре знають і хочу всім нагадати, що саме представники “Народного фронту”, під щитами та під прикриттям зокрема “орлів-беркутів” народно-фронтівця Арсена Авакова 30 серпня 2015 року під Верховною Радою інформаційно та тактично підготували смертельну пастку та втягнули у кроваві протистояння з правоохоронцями мирних протестувальників-свободівців з представниками інших політичних сил. Люди біля Верховної Ради України висловлювалися проти змін до Конституції, які могли бути підставою до втрати незалежності України і лягти непомірним тягарем на плечі платників податків всієї держави.

Тому питання відставки такого “ярого” представника олігархічного клану “Народного фронту”, який бескінечним протистоянням довів до абсурду ситуацію в Чернівецькій міській раді, а місто до коллапсу для свободівців не було надто проблемним. Лише фракція БПП, з цілком зрозумілих мотивів опосередковано змушена була стати осторонь процесу відставки Каспрука та ще кілька депутатів, які у свій час отримали посади від Олексія Каспрука із зрозумілих причин утримались від голосування.

Переважну ж більшість депутатів міської ради впродовж більш ніж 2.5 років агресивного протистояння Олексій Каспрук зумів налаштувати на повне особисте несприйняття, що в кінцевому результаті і привело до процесу відсторонення його від посади Чернівецького міського голови.

Щодо теперішньої діяльності представників всіх політичних сил, то в їхня робота себе покаже, а виборці чітко зможуть все оцінити та зрозуміти. А ось вже тотальний контроль за містом Чернівці одного з найагресивніших олігархічних кланів – “Народного Фронту” з теперішньтого часу значно послабився, що однозначно є на користь мешканцям міста, які за ці роки реально втомилися від постійних протистоянь і цілком природньо хочуть розвитку міста», – написав Віталій Мельничук на своїй сторінці у facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини