У Ратуші відмовились від чергової авантюри мера з фінансовим лізінгом на автобуси

31.05.2018

автобусиУ міській раді таки відмовились від ідеї Каспрука брати автобуси на умовах фінансового лізінгу. Тепер автобуси для ЧТУ пропонують закупити за бюджетні кошти.

«Дуже багато міський голова і виконавчі органи, які готували рішення по лізингу, казали, що воно потрібне і актуальне. А на останній комісії департамент сказав, що він знімає цей проект рішення, що фінансовий лізінг взагалі не буде розглядатись.  Змінами до програми «Комфортне місто» передбачається нібито 34 мільйони на придбання автобусів для ЧТУ», – розповів під час брифінгу Василь Продан.

Нагадаємо минулого року депутати виділили 12 мільйонів гривень на закупівлю автобусів для ЧТУ, однак в останній момент з’ясувалось, що автобуси не можливо закупити через заборону антимонопольного комітету.

«Каспрук звинувачував депутатів, що вони не хочуть виділяти кошти на автобуси. Насправді, у минулому році депутати виділили 12 мільйонів гривень для придбання шести автобусів в тролейбусне управління. Чомусь ці кошти і ця програма не була реалізована, не було закуплено жодного автобуса. Тоді керівник департаменту Кушнірик розповідав, що антимонопольний комітет заборонив закупляти за бюджетні кошти комунальний транспорт. Тому, як і що змінилось за цих два місяці, і як це в березні було неможливо, а в травні вже буде можливо, будемо питати на сесії», – зазначив секретар.

Хоча навіть якщо придбають комунальні автобуси, при цьому тарифі вони працюватимуть у значний збиток, який будуть компенсовувати з бюджету знімаючи кошти з інших важливих напрямків. Наявні три комунальні автобуси приносять щодня збиток у 1300 гривень кожен.

Наразі поки невідомо як вирішиться ситуація з антимонопольним комітетом, адже у разі якщо ми закупимо на 34 мільйони автобусів штрафи у випадку здійснення такої операції можуть бути до 50% відсотків від вартості здійсненої закупівлі. Тому штрафні санкції в такому випадку можуть становити 17 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи