Нардеп від “Народного фронту” Пашинський продавав Міноборони старі БМП у 10 разів дорожче

12.04.2018

пашинськийСтарі бойові машини вартістю 20 тис. євро обходилися українському бюджету в 205 тис. доларів.

Голова комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони, нардеп від “Народного фронту” Сергій Пашинський організував корупційну схему, через яку старі бойові машини піхоти (БМП) коштували українському оборонному бюджету в десять разів дорожче.

Йдеться про контракт, укладений Міністерством оборони України у 2016-2017 роках, щодо постачання БМП Житомирським бронетанковим заводом.

Підприємство купувало списані з озброєння БМП-1 1980-х років випуску у польської компанії Wtorplast. Ця компанія, своєю чергою, придбала їх у чеської компанії Excalibur Army по 20-25 тис. євро за одиницю – за ціною металобрухту. Польська Wtorplast розбирала БМП – відділяла вежі від шасі.

Житомирський завод завозив усе це окремо в Україну: одна вежа оцінювалася у 66 тис. доларів, а шасі – 99 тис. доларів. Завод “ремонтував” БМП, просто з’єднуючи раніше розібрані частини. Вартість робіт становила ще 40 тис. доларів за одиницю.

У результаті БМП вартістю 20 тис. євро обходилися українському оборонному бюджету в 205 тис. доларів. Лише в 2017 році у рамках контракту із Житомирським бронетанковим заводом Міноборони закупило 200 бойових машин, витративши на них 41 млн доларів, – пише nv.ua.

Те, що “кінцевим бенефіціаром цієї схеми є Сергій Пашинський” виданню повідомив один із бізнесменів, причетний до поставок. Сам депутат-“нарфронтовик”, звісно ж, заперечив це, заявивши: “Я не те що не маю, а теоретично не можу мати комерційних відносин із ЖБЗ”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини