У малозабезпечених чернівчан має бути можливість безкоштовно користуватися маршрутками, – Василь Продан

02.04.2018

проданУ п’ятницю виконавчий комітет Чернівецької міської ради відмовився виконати вимогу перевізників і не підвищив тариф на проїзд у міських маршрутках до п’яти гривень.

Секретар Чернівецької міської ради і член виконавчого комітету Василь Продан вважає, що тариф має бути економічно обґрунтованим. А основною умовою його підняття має стати зобов’язання перевізників забезпечити безкоштовний проїзд не у години пік для пільгових та малозабезпечених верств населення.

Таку думку він висловив в ефірі програми «Пряма відповідь» на телеканалі «Чернівці».

«Якщо підвищувати тариф, то окрім того що має зрости якість обслуговування, треба зробити треба так, як у Івано-Франківську. Там підвищили тариф до пяти гривень, але одночасно зобов’язали перевізників безкоштовно перевозити всіх пільговиків з 10:00 до 16:00. Якби у нас виносився такий проект рішення, то, я думаю, всі члени виконавчого комітету його б підтримали, тому що у всіх соціально незахищених верств населення була би можливість безкоштовно пересуватися містом з 10:00 до 16:00 години. А натомість просто підняти до 5 гривень, то я не знаю наскільки це правильно. У людей має бути можливість пересуватися містом навіть якщо у них дуже мізерні пенсії та зарплати. Вони мають право поїхати в аптеку, лікарню, до дітей, чи будь-куди. І саме так було у Чернівцях, коли діяв соціальний проїзний квиток. Адже якщо їде маршрутка не у годину пік і у неї сідає ще одна людина безкоштовно у цю маршрутку, то у перевізника через це не виникає більше витрат», – зазначив Василь Продан.

Водночас, секретар міськради зауважив, що такі важливі рішення не можна приймати за лічені дні. Адже проект рішення про підвищення вартості проїзду не був завчасно оприлюднений, не пройшов громадські слухання, а члени виконкому побачили його вже під час засідання.

«Те, як готуються документи на засідання виконавчого комітету, не витримує жодної критики. Це питання внесли з голосу. Не є нормальним прийти в пятницю  в четвертій годині вечора і розглядати таке важливе питання.

Любий проект рішення має бути опублікований за 20 робочих днів. Що заважало директору Департаменту ЖКГ підготувати це питання, коли перевізники вже з жовтня місяця планують підняти тариф? Ти хоча би як керівник підготуй цей проект рішення на виконком, а не внось його з голосу. Виходить ситуація, коли члени виконавчого комітету перший раз побачили рішення, а їм кажуть: голосуйте. Так не має бути. Це занадто серйозне рішення для того, щоб його приймати з голосу. Якщо є процедура, то її треба витримувати», – наголосив Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини