Недбалість кельменецьких лікарів призвела до того, що дворічний хлопчик впав у кому

20.03.2018

хлопчикЗа фактом неналежного виконання медичними працівниками Кельменецької районної лікарні професійних обов’язків, зареєстровано кримінальне провадження.

19 березня на сайті buk24.com.ua з’явилась інформація  про те, що дворічний хлопчик з села Слобідка, Кельменецького району, впав у кому через недбалість лікарів Кельменецької райлікарні.

Після того, як хлопчику стало зле, батьки хлопчика відвезли його у Кельменецьку ЦРЛ. Лікарі, за словами родичів, оглянувши дитину, призначили їй пити воду “Боржомі” та “Рео”.

Зі слів матері хлопчика, коли стан дитини погіршився, викликаний анестезіолог ігнорував вмовляння матері забрати сина у відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Лікар-педіатр Людмила Аузяк, яка лікувала пацієнта у дитячому відділенні, заперечує свою провину в тому, що зараз дитина в комі, адже, як вона говорить, у своїй медичній практиці ще ніколи не зіштовхувалася з діагнозом, який поставили маленькому Артемові – синдромом Рея, і підозрює, що він розвинувся на фоні приймання дитиною аспірину. – пише buk24.

Водночас, як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, за фактом неналежного виконання медичними працівниками Кельменецької районної лікарні професійних обов’язків, зареєстровано кримінальне провадження.

“Батьки чи інші родичі дитини до Кельменецького відділу поліції або Кельменецької місцевої прокуратури з даного приводу не звертались, однак на підставі вивчення публікацій, оприлюднених у ЗМІ, Кельменецькою місцевою прокуратурою було прийнято рішення про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України (невиконання чи неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому).

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює Кельменецький відділ поліції під процесуальним керівництвом Кельменецької місцевої прокуратури”, – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини