Ми заплатили два мільйони гривень з бюджету за те, що чиновники не змогли освоїти кошти по кредиту НЕФКО, – Василь Продан

19.03.2018

проданМинуло більше ніж два роки з того часу як Олексій Каспрук протягнув на сесії міськради рішення про отримання валютного кредиту НЕФКО на заходи з енергоефективності у закладах бюджетної сфери.

Та попри хвалькуваті обіцянки міського голови, що кредит буде освоєно вчасно, через безгосподарність його підлеглих жодних робіт з утеплення шкіл, дитячих садочків та лікарень досі не розпочато.

Більше того, щороку ми змушені віддавати кредиторам кошти з міського бюджету за те, що кредит не освоюється.

Про це в ефірі програми «Діалоги» на телеканалі «Чернівецькій промінь» розповів секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

«Рішення по цьому кредиту приймалося на першій сесії цього скликання. Це був грудень 2015 року. Депутатський корпус чітко розумів, що це не вигідно і не правильно. Рішення про зобов’язання на 200 мільйонів гривень вноситься з голосу, без оприлюднення і з порушенням всіх термінів. І вже на тій стадії було чітко зрозуміло, що питання просто проштовхують.

На одній прес-конференції міській голова сказав, що в 2016 році ви наші школи не впізнаєте. Зараз вже 2018 рік, а школи такі ж самі як у 2015, 2016, 2017 роках.

Ми вже декілька років говоримо, що у Ратуші існує проблема менеджменту: не має в міській раді кому реалізовувати такі проекти. Мало того, що кредит не вигідний економічно, та ще й не має кому ним займатися.

А договір був прописаний так, що у 2017 році ми заплатили два мільйони з міського бюджету тільки за те, що не вибрали і не використали кредитні кошти», – зазначив Василь Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи