Чернівецькі школярі залишаться без басейну через те, що тендер на ремонт не виграла фірма Бурбака

16.03.2018

басейн зош 27Секретар міської ради Василь Продан здивований скасуванням тендеру на ремонт басейну у ЗОШ №27. Про це він заявив у програмі «Діалоги» на телеканалі «Чернівецький промінь».

За словами посадовця, процедуру вже провели і навіть визначили переможця, а тоді раптом заявили, що тендер скасовано… «у зв’язку з відсутністю потреби», – повідомляє promin.cv.ua

«Як це пропала потреба, для чого тоді проводили ці конкурси? Для чого відбувались усі тендерні процедури? Для того щоб коли побачили переможця с формулюванням «відпала потреба» відмінити?» – обурився Василь Продан.

Копію документу про відміну тендеру виставив у групі «ГО «Старе місто» в мережі фейсбук Андрій Жилкін. У тендері взяли участь три фірми, перемогу здобув «Будторгінвест» з пропозицією 17 мільйонів 685 тисяч гривень. Але не зважаючи, що документи довго готували, а сам тендер оголосили лише 16 лютого, через місяць виявилось, що нібито необхідно внести зміни у проектно-кошторисну документацію і тендер відмінили у зв’язку з відсутністю потреби.

У коментарях до допису Координатор Центру Компетенції «ProZorro»  в Чернівецькій області Микола Проданюк припустив, що такі дії чиновників можуть бути не випадковими.

«Коли не можуть відмінити про іншим причинам, а свої ніяк не можуть виграти по максимальні ціні, то відміняють із-за відсутністю потреби. Через тиждень- два потреба знову з’являється і торги по новому. З виграшем своїх», – написав Микола Проданюк.

Згодом його здогадки підтвердились, адже  з’ясувалось, що фірму, яка посіла друге місце з пропозицією 18 мільйонів 300 тисяч, пов’язують з народним депутатом від «Народного фронту» Максимом Бурбаком. Тож виходить, що саме через те, що не виграла фірма наближена до нардепа, торги й відмінили. А тим часом чернівецькі школярі й далі будуть залишатись без басейну через фінансові апетити одіозних фігур з «Народного фронту».

1521200070_29261488_979070898915055_7582035814943555584_n

Фото: “Молодий буковинець”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини