Перехід на малі котельні дозволить удвічі зменшити тариф на теплопостачання, – Василь Продан

22.02.2018

продан3Днями «Чернівцігаз» пригрозив за борги відключити комунальне підприємство «Чернівцітеплокомуненерго» від газопостачання. Через це десятки тисяч чернівчан опинилися під загрозою залишитися без тепла у своїх квартирах.

На думку секретаря Чернівецької міської ради Василя Продана подібні ультиматуми є наслідком застарілої моделі постачання тепла у Чернівцях, коли три великі котельні опалюють все місто. Внаслідок цього ми маємо високий тариф і великі обсяги споживання газу.

Василь Продан переконаний, що навіть модернізація цієї системи за рахунок валютного кредиту не призведе до суттєвого покращення. А тому найбільш ефективним шляхом покращення системи теплопостачання у Чернівцях є перехід на малі котельні.

«Чернівцям треба переходити на малі котельні, які обігрівають декілька будинків. В такому випадку ми би змогли зменшити тариф на тепло в Чернівцях майже в два рази. Тариф зменшується за рахунок нових технологій та за рахунок того, що зменшуються втрати при доставці теплоносіїв до осель чернівчан.

А Коли ми знову ж таки намагаємося через європейській кредит залишити ту стару систему як вона є – це абсолютно неправильний шлях», – повідомив Василь Продан на своєму брифінгу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини