Правоохоронці з другої спроби спробують пояснити звідки взялась граната, що вибухнула в податковій

20.02.2018

податкова вибухСпроба фіскалів виявилась провальною, тож за справу беруться поліцейські.

Рівно 40 днів минуло після того як в приміщенні Чернівецької податкової вибухнула граната. Проте коментарів від правоохоронців, що ж насправді відбулось, звідки взялась граната і за яких обставин вибухнула так і не було.

Першими інформаційну тишу порушили фіскали, і сьогодні в управлінні ДФС Чернівецької області зібрали брифінг, щоб щось прокоментувати.

Щоправда мета цього заходу не зовсім зрозуміла, адже начальник управління внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Чернівецькій області Дмитро Правоторов зміг розповісти, що 40 днів тому вибухнула граната, постраждало три людини, вони проводять внутрішнє розслідування, поліція веде слідство, а звідки матеріалізувалась граната в робочому кабінеті і чому вибухнула невідомо.

28070510_1876071072434421_7745338101012578173_oТобто виходить адекватний з виду правоохоронець і цілком серйозно говорить вам, що в кабінеті оперативників, на третьому поверсі, куди доступ простому люду обмежений, де були лише троє працівників ДФС, вибухнула граната, ніхто не загинув, усі можуть говорити, але обставини вибуху невідомі та невідомо хто приніс гранату. І вже 40 днів над розкриттям цього зухвалого злочину б’ються найкращі голови слідства області.

Після декількох запитань журналістів, не бажаючи на них відповідати, Дмитро Правоторов сказав, що вони замовляли брифінг, а не прес-конференцію, певно десь прочитавши в інтернеті, що цей вид спілкування зі ЗМІ стовідсотково не передбачає надокучливих запитань.

«У нас брифінг, а не прес-конференція замовлена була», – з розумінням термінів багатозначно промовив керівник внутрішньої безпеки Дмитро Правоторов.

Після цього «циркового» виступу фіскалів за справу взялись поліцейські і запросили представників ЗМІ на прес-конференцію з приводу вибуху в податковій, але вже на завтра, аби день не був перенасичений вибухівкою.

Зрештою вже усім давно відомо, що найкумедніші спроби приховати інформацію правоохоронці вчиняють тоді, коли намагаються «відмазати» своїх. Востаннє це було 10 днів тому коли патрульні поліцейські розбили ювілейний 60-ий службовий «Пріус». А до цього коли розбили 59-ий в’їхавши в маршрутку на Університетській.

Тож і у випадку з гранатою можна стверджувати на 99%, що саме з вини правоохоронця стався вибух. Адже ще в день події джерела в правоохоронних органах інформували, що гранату приніс працівник ДФС, який раніше був у АТО і вибухнула вона в нього нібито випадково. Тепер можна буде слідкувати як обережно будуть підганяти офіційну інформацію під першопочаткову версію.

Олексій Пономаренко, для рубрики «Блоги»

Фото з брифінгу: Олег Тудан

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи