Депутати міськради готові проголосувати за реструктуризацію боргу «Водоканалу»

06.12.2017

продан2Про це секретар Чернівецької міськради Василь Продан заявив сьогодні під час брифінгу.

Водночас він наголосив, що депутати не проти реструктуризації боргів «Чернівціводоканалу», проте мер Олексій Каспрук висунув також вимогу, аби депутати зобов’язалися виплачувати борги комунального підприємства за світло наступні 5 років, а це не вельми вдалий менеджмент

«Питання стоїть не в реструктуризації, як такій. Тому що, якщо реальний борг 67 мільйонів гривень, а пеня і штрафи – 47 мільйонів, то депутатський корпус – абсолютно за те, щоби провести реструктуризацію цього боргу.

Але міський голова хоче, щоби депутатський корпус цим рішенням ще й взяв на себе зобов’язання погасити всі борги водоканалу перед обленерго на наступні п’ять років. Ми вважаємо виключно цей момент неправильним. Це навантаження на міський бюджет приблизно 400 мільйонів за 5 років. Приблизно по 7 мільйонів на місяць треба буд віддавати на покриття збитків водоканалу.

 Просто у такому випадку в керівництва водоканалу абсолютно пропадає будь-яка мотивація покращувати роботу підприємства», – зазначив секретар міськради.

Василь Продан запевнив, що за реструктуризацію боргу водоканалу депутати голосувати готові, але без пропозиції мера.

Джерело: «Чернівецький промінь»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини