Європейські партнери вимагають від Кушнірика повернути 45 тисяч євро, які використали не за призначенням під час будівництва притулку для тварин

20.11.2017

КаспрукПісля завершення будівництва у Чернівцях притулку для тварин за грантові кошти, Міністерство регіонального розвитку Румунії вимагає повернути 63 тисячі євро, які на думку європейських партнерів були використані на «неприйнятні витрати». Цю інформацію у Ратуші приховували з червня, але вона стала відома громадськості завдяки публікації видання «Букцентр».

13 листопада в Бухаресті відбулась зустріч щодо боргу, який вимагає сплатити румунська сторона. На зустріч поїхав директор Департаменту ЖКГ Чернівецької міськради Ярослав Кушнірик, оскільки саме цей департамент відповідав за будівництво притулку. Про ситуацію та результати зустрічі сьогодні чиновнику прозвітували на брифінгу.

Ярослав Денисович на брифінг не прийшов, а послав за себе віддуватись свого заступника Сергія Ботука. Він розповів, що румунська сторона вважає, що кошти, які залишились після будівництва притулку мали повернути, але натомість їх використали на будівництво вольєрів.

18 тисяч євро, які залишались на рахунку, вже повернули. Але залишився борг у 45 тисяч євро.

Наразі Міністерство регіонального розвитку Румунії вислухало доводи української сторони, але рішення ще не прийнято. Та навряд чи нам пробачать борг у 45 тисяч євро, адже у європейців не прийнято використовувати грантові кошти не за призначенням.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини