Після подій в Одесі, чернівчани скаржаться на неналежну пожежну безпеку в школах міста

20.09.2017

Чернівчанин розмістив у мережі фото пожежного гідранта та непрацюючої пожежної сигналізації у 7-ій гімназії.

Страшна трагедія в Одесі, де під час пожежі у дитячому таборі загинуло троє дітей, змусила чернівецьких батьків задуматись чи перебувають у безпеці їхні діти у навчальних закладах міста. І виявилось, що на папері у нас все як завжди чудово і ніби виконується, а ось реальний стан справ доволі сумний.

 «Всі бачили, чули, читали про трагедію в Одесі, де в пожежі загинули діти. Сьогодні забирав дітей зі школи, згадав про Одесу і вирішив подивитись, як справи у нас. Перше фото не потребує коментарів((( На другому датчик диму. Їх встановили відносно нещодавно. Може рік тому. Наскільки мені відомо, коли вони підключені, вони мають періодично блимати. Але індикатор не блимає.

Це найбільша в Че школа, де вчиться 1200 дітей. Олексій Каспрук, виправляйте ситуацію», – звернувся до мера Олександр Чернюк у групі «Чернівчани» в мережі фейсбук.

Дивно, адже зовсім нещодавно керівник управління освіти Сергій Мартинюк разом все з тим же Олексієм Каспруком звітували, що усі навчальні заклади готові до навчального року. То виявляється не зовсім готові? Чи готові, але можна закривати очі на пожежну безпеку? А відповідати у разі чого за трагедію будуть потім вчителі?

Пікантності ситуації додає те, що фото зроблені у 7-ій гімназії, де навчається син мера. Більше того, за словами Олександра Чернюка, фото з пожежним гідрантом зроблено біля класу сина Олексія Каспрука.

каспрук_мартинюкЗвісно, ми не стверджуємо, що міський голова перш за все мав би подбати про навчальний заклад де навчається його дитина, належний стан протипожежної безпеки має бути у всіх навчальних закладах міста. Але ж якщо не можеш подбати про безпеку дітей як міський голова, варто подбати хоча б як батько. Та про безгосподарність мера ми вже розповідали неодноразово, тож і дивуватись немає чому. Звичайно про це мав би подбати не сам міський голова, а начальник управління освіти Сергій Мартинюк, звільнити якого за корупцію у його відомстві вимагали депутати міськради. Але Каспрук продовжує захищати Мартинюка, не зважаючи ні на що і за будь яку ціну, якщо ціна звичайно є…

Радниця Олексія Каспрука Ірина Карімова в коментарях до посту розповідає, що після трагедії Каспрук дав вказівку перевірити усі навчальні заклади, і що рятувальники щорічно проводить перевірку в школах перед початком навчального року. Щоправда говорить про минулорічну перевірку, а про цей рік ні слова.

«Планові заходи з перевірки стану пожежної безпеки МНС проводить щороку у перевірки готовності закладів освіти до нового навчального року. За результатами перевірки формується перелік зауважень та терміни для їх усунення. За результатами минулорічної перевірки управління освіти на виконання заходів з пожежної безпеки в бюджеті-2017 року отримало 3,5 млн.грн.

Після трагедії в Одесі, міський голова дав доручення управлінню освіти терміново провести перевірку дотримання протипожежних вимог у всіх школах та дитсадках. Результати цієї перевірки розглядалися сьогодні в управлінні освіти, у тому числі звернуто увагу на ситуацію в гімназії №7. Перевірки стану пожежної сигналізації проводитимуться і надалі», – повідомила Ірина Карімова.

Та чернівчани чомусь не вірять радниці Каспрука і вважають її відписку звичайним окозамилюванням, яка покриває чергові промахи в роботі управління освіти.

«Бла бла бла… Пробачте, але як завжди налито багато води і зрозуміло що вся наша система така, нажаль. Є конкретні питання кошторис яких в окремій школі +/- 20~30тис грн… Сигналізація, шланги,крани,вогнегасники. Але треба красиво розписати на папері як ми гарно все виконали. Попу собі паперами прикрили… хоч один проект зроблено без відкатів????? Впевнений що у Одесі теж “всі заходи та вимоги були виконані, всі навчені, фірми працювали” на папері… А по факту смерті дітей», – написав чернівчанин Денис Бурчак.

21559104_1439750476138979_59208333404495160_nНа фото непрацюючий датчик диму у 7-ій гімназії

Коментарі
  • Каспрук настільки безпомічний, що не може навіть навести порядок з безпекою там, де вчиться його ж дитина. Жах…

  • Спершу потрібно навести лад у департаменті освіти у міськраді. Мартинюк розпсячив їх всіх там, у жодній школі в Чернівцях немає нормальної протипожежної системи. Хай Каспрук хоча б раз вилізе з Фейсбуку і пройдеться з МНСниками по навчальних закладах міста і гляне, який там “порядок”.

  • і якщо б подібна ситуація сталася у Чернівцях, як в Одесі, то було б те саме. Каспрук перший би сказав, що він не знав про стан безпеки приміщень, де вчаться діти.

  • так в жодній школі немає не те, що протипожежної системи (працюючої) – навіть запасні виходи захаращені. В разі чого – буде куди гірше, ніж в Одесі. Ах так, за безпеку дітей в школі повинні дбати чиновники з департаменту освіти

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини