Василь Продан довів, що вето Каспрука це політична помста «Рідному місту»

14.09.2017

Василь Продан

На сьогоднішній позачерговій сесії Чернівецької міської ради депутати розглядали питання подолання вето міського голови Олексія Каспрука на декілька рішень проголосованих депутатами під час останньої сесії.

Серед них було і рішення про викуп керівником фракції «Рідне місто» Василем Проданом земельної ділянки на Університетській,20.

Під час своїх прес-конференцій та виступів на телебаченні Каспрук постійно повторював, що це рішення є незаконним і у нього є усі документи, які це, нібито, підтверджують.

При цьому, усім було зрозуміло, що вето Каспрука це елементарна дріб’язкова помста політичній силі, яка регулярно викриває корупційні схеми мера та його однопартійців з «Народного фронту». І це вкотре підтвердилося під час сьогоднішнього пленарного засідання, коли начальник юридичного управління міськради Олександр Шиба озвучив аргументацію для накладання вето.

Нагадаємо, що минулого разу Василь Продан заявив про наявний конфлікт інтересів і участі у голосування не брав. Однак, Каспруку та його юристам цього виявилося замало і вони чомусь вирішили, що заявити про конфлікт інтересів мали усі депутати від «Рідного міста».

Досить дивна логіка, якщо зважити на той факт, що на розгляд сесій періодично виносилися питання так чи інакше пов’язані з депутатами і жодне з них Каспрук не заветував з такою аргументацією.

Більше того, на тій таки останній сесії, коли розглядалося питання Продана, також розглядалося питання депутата від «Народного фронту» Василя Осачука. За нього голосували його однопартійці, і ніхто з них про конфлікт інтересів не заявляв, а Каспрук вето не наклав.

Цікаво, що жодних нормальних підстав зупинення дії рішення по викупу землі Каспрук та начальник юруправління сьогодні так і не змогли озвучити. В той же час, апелюючи до міфічного конфлікту інтересів, вони створили небезпечний прецедент, коли певна частина рішень міської ради, фактично, автоматично стали незаконними.

Та їх це, напевно, мало хвилює, адже основною метою вето була виключно помста «Рідному місту».

Під час обговорення Василь Продан вкотре аргументовано довів колегам, що прийняте ними рішення абсолютно законне, але для того, щоб не робити депутатів заручниками непомірних політичних амбіцій Каспрука, закликав їх не долати вето.

«Я вже звернувся по цьому питанню до суду, то просив би вас не підтримувати подолання вето», – зазначив Василь Продан.

Міські обранці дослухалися до свого колеги і не проголосували за подолання вето. Тож, тепер Каспрук та юридичний відділ будуть доводити свої недолугі аргументу в суді.

Коментарі
  • що за подвійні стандарти у Каспрука?? Чи він думає, що суд прийме його аргументи щодо вето?

  • З видимого пізнавай невидиме – що тут неясно, просто Осачуку можна, бо він любить Льошу й Бурбака, а Продану – неможна, бо у Бурбака панічний страх перед “Рідним містом”

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини