Реванш регіоналів у Чернівцях відбувся завдяки Каспруку та «Народному фронту»

18.05.2017

кушнірик_каспрук

В очікуванні можливих перевиборів Чернівецької міської ради партія «Народний фронт» вже включилася у виборчі перегони і почала «мочити» політичних опонентів та відверто маніпулювати громадською думкою.

Основним ньюсмейкером у цьому плані, звісно, є голова фракції «Народного фронту» у парламенті Максим Бурбак. Його «гнівні» тиради про «фірташівську» більшість у міській раді і, так званий, реванш колишніх регіоналів швидко підхоплюють та активно тиражують наближені до «Народного фронту» буковинські ЗМІ. Об’єктом «нещадної» критики Максима Юрійовича є найбільша фракція у міській раді «Рідне місто» на яку він і вішає всі ці ярлики в розрахунку на те, що знайдуться чернівчани, які не розберуться у ситуації і повірять у його байки.

Хоча, в одному Бурбак таки правий: реванш регіоналів у Чернівцях відбувся. Щоправда, його натхненником та ідеологом став його однопартієць по «Народному фронту» Олексій Каспрук, який обійнявши посаду міського голови не тільки не звільнив одіозних регіоналів, але  й оточив себе новими. Однак, тут не має чого дивуватися. Коли Партія Регіонів саджала Юлію Тимошенко до в’язниці, а Каспрук у міській раді входив до фракції «За Батьківщину» йому це зовсім не заважало бути помічником нардепа від Партії Регіонів Анатолія Кінаха. Тому не дивно, що прийшовши до влади він потурбувався про працевлаштування багатьох любих друзів по партії Віктора Януковича.

Регіональна команда Каспрука

паскар

Олександр Паскар

Всі ми чудово пам’ятаємо, що коли на Майдані у Києві точилися бої, Чернівецька міська рада, попри спротив громади, обрала секретарем регіонала Ярослава Кушнірика, який змінив на цій посаді свого тодішнього однопартійця Віталія Михайлішина, який нині є єдиним колишнім членом ПР у фракції «Рідне місто». Нікого тоді не знітило, що Михайлішин був в Партії Регіонів 2 чи 3 роки, а Кушнірик був одним з її засновників у Чернівецькій області на початку 2000-х років. Навіть, коли Каспрук став мером його абсолютно не хвилювало те, що поряд з ним у президії сидить людина відповідальна за прихід Януковича до влади. А зараз, коли Кушнірик тимчасово відійшов від політики, його неодноразово помічали у компанії депутатів міськради від «Народного фронту».

Ще одним вагомим регіоналом у команді Каспрука є його заступник Олександр Паскар, якого після Революції гідності ніхто й не збирався звільняти з посади. Саме цей екс-регіонал напряму причетний до закупівлі влітку 2014 року «лівих» бронежилетів для воїнів АТО. Каспрук своїх не здає, тож зробив вигляд, що нічого не сталося. Паскар сам поїхав в АТО спокутувати провину, а після повернення спокійно продовжує працювати у Ратуші.

Другий заступник Каспрука Володимир Середюк у 2006-2010 роках входив до складу фракції Партії Регіонів у Шевченківській районній раді.

Колишній заступник Георгій Леонтій теж регіонал – працював в облдержадміністрації при Папієві заступником директора Департаменту інфраструктури. Депутати цього скликання не проголосували за його затвердження заступником Каспрука і одним регіоналом в команді чинного мера стало менше. Але ненадовго. Для нього вигадали посаду консультанта і він так само продовжує працювати в Ратуші.

З часів Януковича залишився керувати міським управлінням охорони здоров’я відомий екс-регіонал Ігор Незборецький.

леонтій

Георгій Леонтій

Зрештою, про що можна вести мову, якщо навіть полум’яна радниця Олексія Павловича Ірина Карімова, виявляється, разом з Кушніриком стояла у витоків Партії Регіонів на Буковині та допомагала йому створювати місцевий осередок цієї політичної сили.

Дісталися колишні регіонали і до стратегічних комунальних підприємств міста. Зокрема, після того як у 2014 році з посади гендиректора «Калинівського ринку» незаконно був звільнений Руслан Сербінчук, ринок очолив начальник служби охорони і член Партії Регіонів Євген Мельник, а його заступником став тодішній депутат від ПР Володимир Ніконов.

Карімова Каспрук

ОлексійТ Каспрук та Ірина Карімова

Список колишніх регіоналів в оточенні Олексія Каспрука можна продовжувати і продовжувати, але суть від цього не зміниться: попри голослівні заяви про вірність ідеалам Майдану, Олексія Павловича цілком влаштовує тісна співпраця з поплічниками колишнього злочинного режиму.

Принципи Революції гідності зовсім не заважають Каспруку на різноманітних заходах сидіти за одним святковим столом з депутатом облради від «Опоблоку» (колишня Партія Регіонів) Олександром Болтуновим та випивати з ним по 50 грам. А колезі Каспрука по «Народному фронту» Андрію Романчишину всерйоз заявляти, що і серед регіоналів є порядні люди.

Цікаво тільки чому саме «фронтовики» і за яким критерієм визначають, хто з членів Партії Регіонів хороший, а хто не дуже? Скоріш за все, у категорію «порядних» регіоналів потрапляють ті, хто тісно співпрацюють з «фронтовиками».

Тому гріш ціна усім цим заявам про реванш регіоналів у Чернівцях, якщо за безпосереднього сприяння Каспрука та «Народного фронту» він вже відбувся…

Захар Подкидишев

  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини