На площі Філармонії вслід за фонтаном замовк і музичний пам’ятник Ференцу Лісту

03.05.2017

DSC_0999-1

Чернівчани просять міську владу відремонтувати одну з туристичних родзинок міста – встановлений на площі Філармонії пам’ятник видатному композитору Ференцу Лісту.

«У Чернівцях на площі Філармонії у 2015 році урочисто відкрили музичний пам’ятник Ференцу Лісту. Пам’ятник дивував туристів та тішив чернівчан. Проте цієї весни музика перестала лунати. Так як місто активно залучає туристів то прохання відремонтувати цей пам’ятник. (Підозрюю що просто потрібно змінити батарейку)», – йдеться у тексті електронної петиції автором якої є Наталія Думітрюк.

Нагадаємо, що музичний пам’ятник Ференцу Лісту був встановлений у жовтні 2015 року, напередодні виборів мера. Попри те, що це був подарунок Генконсульства Угорщини, Олексій Каспрук на відкритті дуже тішився з того, що має відношення до цього пам’ятника і вихвалявся тим, що він буде приваблювати туристів.

«Хочу подякувати народу Угорщини за цей подарунок нашим містянам, цю родзинку, яку тепер побачать багато туристів. Вони будуть підходити до цього місця і торкатися одночасно і музики, і історії», – сказав на відкритті мер.

Та судячи з усього, бажання залучати туристів до Чернівців Олексію Павловичу надовго не вистачило. Адже навіть з такою елементарною справою як заміна джерела живлення, аби з пам’ятника лунала музика, ні Каспрук, ні підлеглі йому комунальники впоратися не можуть.

Взагалі, з площею Філармонії Каспруку якось не щастить. Саме тут у 2006 році помпезно відкривали світло-музичний фонтан, зведений КП «Містобуд», яке тоді очолював Каспрук. Практично одразу в конструкції фонтану виявили чимало недоліків. Його довго переробляли, він місяцями не працював, а згодом зникла і музика. Врешті-решт чернівчани отримали не світло-музичний фонтан, а сумнівної форми конструкцію у якій інколи дзюрчить вода і, якщо пощастить, підсвітлена кількома ліхтарями.

Коментарі
  • Поруч купи сміття, розбита бруківка…
    Який туризм?
    Виглядає що меру достатньо маршруту до “Чичері”

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи