Черговий тролейбусний «фейк» від Каспрука

26.04.2017

18156475_642896252580553_3171612253218862231_oЄ така народна прикмета у Чернівцях, якщо Каспрук заговорив про румунські тролейбуси, то значить на носі вибори.

Історія почалась ще напередодні виборів 2015 року. Тоді Олексій Каспрук пообіцяв, що Бухарест передасть Чернівцям 100 вживаних тролейбусів, які в столиці Румунії за гроші Євросоюзу змінили на нові.

Більше того, саме тролейбуси стали головною передвиборчою фішкою Олексія Павловича. Він говорив про них всюди де тільки міг, розповідав про фактично завершені домовленості з Бухарестом, їздив в столицю Румунії сам, згодом ще й однопартійця Максима Бурбака залучав, та згодом виявилось не все так райдужно.

Чернівчани потихеньку розуміли, що це був лише передвиборчий піар, адже як з’ясувалось жодних письмових договорів, протоколів про наміри чи будь-яких документів, за увесь цей час з Бухарестом підписано не було.  А невдовзі мера Бухаресту затримали за хабарництво, тож Каспрук пожалівся, що тепер потрібно наново домовлятись з в.о. мера, а потім і з новим мером, яким стала Габріела Фіря. Але запевняв, що все йде добре.

12345677І ось вчора мер Чернівців на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» повідомив радісну звістку про те, що Бухарест нам таки дарує 100 тролейбусів.

«Бухарест підтвердив свою готовність передати Чернівцям свої тролейбуси! Попередньо мова йде про 100 машин!!!», – написав Олексій Каспрук.

А щоб цю радісну звістку дізналось якомога більше чернівчан, він навіть заплатив гроші, щоб розрекламувати свій пост у Фейсбуці.

Всі чернівчани радіють і знову готові носити Каспрука на руках чи йти за нього голосувати. Але ті хто знає англійську, чомусь радіють не так сильно, тому що змогли легко перекласти лист мера Бухаресту. В ньому немає ні слова про те, що Чернівцям безкоштовно передадуть ці тролейбуси, ні, тим більше, що їх буде саме 100, а йдеться лише про майбутній аналіз експертами такої можливості.

«Я хотіла б запевнити Вас, що повністю усвідомлюю ту делікатну ситуацію,  з якою стикається ваше місто і являюсь відкритою для знаходження відповідного рішення.

Тому я попросила експертів у сфері громадського транспорту проаналізувати можливість такої передачі до міста Чернівці», – зазначила мер Бухаресту Габріела Фіря в листі до Олексія Каспрука.

Схоже, що Каспрук знову замість тролейбусів «впарив» чернівчанам черговий дешевий «фейк» задля власного піару. Хоча ми не виключаємо можливість, що сам Олексій Павлович англійську не знає, а перекласти йому правильно не змогли.

Зрештою зрозуміти хід Каспрука можна. На фоні численних невдач на ниві керування містом, корупції у стінах Ратуші, так і не створеної власної команди, необхідно було терміново рятувати рейтинг мера, який стрімко покотився вниз. Чернівчани стали задавати все більше незручних питань меру, навіть ті які щиро підтримували Олексія Каспрука. Тож на хвилі загального розчарування роботою мера потрібен був «вкид» мегапозитивної інформації. Схоже, що саме лист з Бухаресту, був покликаний стати тією рятівною соломинкою для Олексія Павловича та виявилось, що чернівчани розуміють англійську.

Роман Данильчук

18157297_642896242580554_718118935488358684_n

Коментарі
  • “з тролейбусами на устах”… цікаво хто йому таку ідею підкинув, про примарні тролейбуси з Бухаресту

    • він хоч перекладав той документ? чи думав, що чкернівчани дурні і клюнуть на цей пустотратний піар? Румунія не настільки багата країна, щоб просто віддавати тролейбуси

  • а де тоді логіка? Нащо було тоді страдати кредитом на нові тролейбуси? Якщо Бухарест таки дасть нам цих 100?

    • затягти кредитне ярмо на шиї чернівчан, зробити “фінт вухами” і забезпечити собі виборчу кампанію. оскільки афера не вийшла, на допомогу прийшли старі-добрі тролейбуси-Шредінгера. Чому? Бо про них знає лише Каспрук

  • Обидно, но черновчане ведутся на все! Также само все повелись про сказку про отца мера Каспрука, который был то при власти около пол года. Его горе-строителям уже три! За что нам это Наказание? В чем мы проверили?!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини