Чернівчани розповіли про корупцію у міській владі

21.04.2017

хабар корупціяУ рамках третього всеукраїнського муніципального опитування проведеного соціологічною групою «Рейтинг» від імені «International Republican Institute», досліджували і рівень корупції на місцевому рівні. У Чернівцях в опитуванні взяли участь 800 респондентів.

Незважаючи на запевнення Олексія Каспрука та підконтрольних йому ЗМІ, що у Чернівцях усе чудово, а якщо ні, то винні депутати, результати опитування про рівень корупції у міській владі неприємно вражають.

82 % чернівчан вважають проблемою для міста корупцію на рівні міської влади. При цьому 39% важчає, що ця проблема суттєва.

Лише 4% вважають проблему корупції у міській владі  не важливою, і тільки 1% не вважає це проблемою взагалі.

Протягом останніх двох років 17% чернівчан принаймні 1-2 рази доводилось давати хабар представникам місцевої влади, ще 6% робили це частіше 3-ох разів за цей період. Показово, що 72% впевнені, що без цього обійтись було не можливо і інакше б вони своє  питання не вирішили.

30% чернівчан зазначили, що  корупція у міській владі за останній рік збільшилась (другий показник в Україні), 42% переконані, що вона залишилась на тому ж рівні, і лише 6% вважають, що корупція зменшилась.

44% чернівчан впевнені, що міський голова Каспрук нічого не робить для подолання корупції на рівні міської влади, а 20% вважають, що він все ж докладає зусиль. Цікаво, що у минулорічному опитуванні 37% вважало, що міський голова щось робить для подолання корупції, а 36% відповіли тоді, що нічого не робить.

Дані цього дослідження вказують, що корупційні процеси у міській владі Чернівців не випадкові та поодинокі, як це намагається подати Каспрук і наближені до нього ЗМІ, а набули системного і масштабного характеру.

Натомість міській голова воліє не помічати корупційних процесів чи просто їх замовчує. Не виключений варіант, що в деяких корупційних схемах він може бути замішаний напряму особисто або через своїх політичних босів з «Народного фронту», які намагаються запровадити у Чернівцях різноманітні схеми для незаконного збагачення. Яскравий приклад нещодавнє затримання чиновника управління освіти на хабарі у 230 тисяч гривень і подальші спроби «відбілити» його та начальника управління старими радянськими методами.

1

2

3

4

5

6

Коментарі
  • Спалити жирного за таке! Боюсь уявити, що з ним буде, якщо він піде з крісла мера.

  • Коли питають про корупцію у міській владі, 90% чернівчан уявляють собі депутатів, а не бідних,затюканих чиновників. Адже це депутати вимагають від людей і підприємців хабарі за вирішення питання та позитивне голосування. Дані опитування про це і свідчать.

    • Гарна спроба з міської ради відбілити корупцію у своїх рядах. Але проблема саме в цьому, що ви не помічаєте і не хочете помічати навколо себе ці процеси. В усьому винні депутати. Зручна але дуже не вірна і оманлива позиція.

    • Незовсім так. Хабарі беруть переважно саме чиновники – дрібні та велики які розпоряджаються бюджетом, дають, або не дають дозволи, щось інспектують…

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини