Люди Бурбака. Кишеньковий прокурор

06.03.2017

Ми продовжуємо рубрику «Люди Бурбака» і сьогодні мова піде про тих, хто покликаний у майбутньому вирішувати для нардепа усі проблемні питання із законом на Буковині, відстоювати інтереси клану Яценюка та «Народного фронту», тиснути на політичних опонентів, «кришувати» контрабанду, вирубки лісу та інші оборудки.

Звичайно ж мова про прокуратуру Чернівецької області. Але нинішні керівники прокуратури були не такими зговірливими до співпраці на ниві «кришування» незаконних оборудок «фронтовиків», за що неодноразово критикувались Бурбаком на брифінгах і на сторінці нардепа у соцмережі «Фейсбук». А мета цих критичних зауважень доволі банальна і лежить на поверхні, – зміна керівництва обласної прокуратури. Більше того, у голови фракції «Народний фронт» навіть є своя кандидатура на цю посаду.

yeremiychuk(1).gМикола Георгійович Єремейчук, прокурор Кіцманської місцевої прокуратури

На думку Бурбака саме Микола Єремейчук і є тією людиною, яка покликана врятувати буковинську прокуратуру, або ж, якщо бути відвертими, врятувати його бізнес.

Ми вже розповідали,  що не так давно Максим Юрійович пообіцяв Миколі Єремейчуку посаду обласного прокурора, і для цього йому потрібно було всього-на-всього вдало «сфабрикувати» справу проти депутата міськради від фракції «Рідне місто» Ростислава Білика. Для цього нікому невідомого районного прокурора з Кіцманя навіть відрядили до Києва у слідчу групу по справі Білика, де без нього нібито не могли впоратись найкращі слідчі Національної поліції  України та Генпрокуратури. Зрештою, чого досяг у цій справі Микола Єремейчук ми розповімо в окремому матеріалі. А зараз власне про те, чому саме його вирішив проштовхувати у крісло обласного прокурора Бурбак.

Клан Яценюка-Бурбака формувався, по суті, з однокурсників та однокласників. Не став виключенням і Єремейчук. В 1996 році, він закінчив юрфак Чернівецького національного університету. Його однокурсниками були теперішній лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, голова правління АТ «Ощадбанк» Андрій Пишний та заступник Бурбака по депутатській фракції “Народний фронт” у Верховній раді Андрій Іванчук.

Але незважаючи на таку зіркову компанію однокурсників, 20-річна кар’єра Миколи Єремейчука у прокуратурі донедавна розвивалась не надто стрімко. І лише коли до влади у 2014-му прийшов Арсеній Яценюк, ставши прем’єр міністром України, Микола Єремейчук також пішов догори очоливши прокуратуру Вижницького району, де подейкують у Яценюка та Бурбака є серйозні інтереси в лісовій галузі.

А в грудні 2015-го, після реорганізації, очолив Кіцманську місцеву прокуратуру, територіальна юрисдикція якої охоплює Вижницький, Путильський, Кіцманський та Заставнівський райони і це незважаючи на те, що до прокурора Вижниччини були серйозні питання по роботі.

Якщо на догану за безвідповідальне відношення до своїх посадових обов’язків  та порушення вимог кримінально-процесуального законодавства при розслідуванні кримінальної справи у 2004 році, можна не зважати, то його «свіжі гріхи» на посаді прокурора Вижницького району вже змушують задуматись.

На початку 2016 року за неналежне виконання службових обов’язків, що призвело до прийняття незаконних рішень у кримінальному провадженні, а в подальшому до порушення інтересів держави, Єремейчук отримав ще одну догану (документ в кінці матеріалу).

цигарки-Чернівці-2СБУшники тоді затримали у селі Долішньому Шепоті, що розташоване неподалік румунського кордону,  автомобіль «Мерседес-Спрінтер», який був «нафарширований» цигарками (80 тисяч пачок). В принципі, усім зрозуміло куди мали піти цигарки і які суми при цьому заробляють контрабандисти.

Справу розслідували слідчі поліції під «пильним» контролем прокурора Єремейчука. В результаті кримінальне провадження закрили, а власнику повернули не тільки автомобіль, а ще й усі цигарки.

В ще одному випадку, через допущені порушення при організації нагляду за додержанням законів під час досудового розслідування, комісія обласної прокуратури у січні 2017 року запропонувала позбавити Миколу Єрємєйчука премії. В цьому випадку поліцейські затримали автомобіль «Ауді А-6» з перебитими номерами кузова, що довела експертиза. Але як і в попередньому випадку, автомобіль повернули власнику.

Але звичайно на ці порушення не зважав Максим Бурбак, який усіма правдами і не правдами намагався протягнути Єремейчука на посаду обласного прокурора. Особливо ці спроби посилились після переведення Миколи Якимчука на посаду першого проректору Національної академії прокуратури України і відповідно звільнення крісла прокурора області.

Та в Генпрокуратурі не дослухались до побажань та лобі голови фракції «Народний фронт», і з’явилась інформація, що прокурором Буковини невдовзі стане перший заступник прокурора Львівщини Богдан Подубинський.

Та все ж Максим Юрійович не полишає надій прилаштувати віддану йому та «Народному фронту» людину в обласну прокуратуру. Через ще одного «фронтовика» у Генпрокуратурі, – першого заступника Дмитра Сторожука, пробує «просувати» Миколу Єремейчука у крісло хоча б вже першого заступника прокурора області.

Така поспішність у діях Бурбака викликана звичайним побоюванням за джерела свого збагачення. Адже до нього все більше запитань щодо повернення 400 мільйонів гривень, які його ринок «Добробут» («Інвест Альянс») не сплатив у бюджет міста, завдяки Федоруку. Є питання по єдиній в Україні приватній дорозі, яка веде все до того ж таки «Добробуту» і схеми, як її «віджимали» у Чернівців. Активісти та журналісти викривають все більше схем нардепа пов’язаних з лісом та контрабандою і не дають спокійно «віджати» землю «Гравітону». І саме Микола Єремейчук покликаний захистити та зберегти та примножити статки нардепа від законних зазіхань громади Чернівців.

Зрештою в Бурбака є вже майже усе про, що він мріяв, – приватна дорога, ринок, депутатська недоторканість, телеканал, кишенькові мер та губернатор, не вистачає лише кишенькового прокурора.

Роман Данильчук

Читайте також у рубриці «Люди Бурбака»: Кому нардеп довірив контрабандні потоки?

P70306-164243

P70306-164309

P70306-164329

Коментарі
  • грузіно-армяшна рехформа НАБРАТИ НАРКОМАНІВ ПОВІЙ і поболєє)))))))))))))))) єто пісец)))))))))))))

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини