Чи вдасться Бурбаку «підкорити» чернівецьку «Самопоміч»?

17.01.2017

бурбак

Останнім часом значна увага громадськості Чернівців прикута до місцевого осередку об’єднання «Самопоміч». Воно й не дивно, адже комусь сильно кортить непросто підтримувати конфліктну ситуацію у середині цієї партії, а обов’язково розвалити їхню фракцію у Чернівецькій міській раді. Навряд чи, автором сценарію такого розвитку подій є київське керівництво «Самопомочі». Тож, організатора треба шукати в іншому місці. І ходити за ним далеко не треба, бо вуха нардепа Максима Бурбака не просто стирчать, а випирають з-за лаштунків.

Наприкінці минулого року Максим Юрійович, замість того, щоб піднімати нульовий рейтинг свого «Народного фронту», розгорнув кампанію з дискредитації чернівецької «Самопомочі», яку охоче підхопили місцеві провладні ЗМІ.

Дійшло до того, що до Чернівців був змушений приїхати голова парламентської фракції «Самопомочі» у Верховній Раді Олег Березюк і під час цього візиту на поверхню випливли вельми цікаві факти.

Виявляється, що регулярні доноси на своїх колег по «Самопомочі» писав депутат міської ради Олександр Ставчанський. Активно допомагав йому у цьому помічник нардепа Бурбака журналіст Вадим Пелех, який із радістю публічно це визнав.

З Пелехом все зрозуміло, а що ж спонукало Ставчанського стати Павліком Морозовим?

1484056547__dsc7645

Олександр Ставчанський та Віталій Матвієнко

Для цього варто пригадати, що Ставчанський та ще один його колега по фракції Віталій Матвієнко, під час свого  перебування поблизу зони АТО, служили у складі частин, якими безпосередньо опікувався Максим Юрійович і які в народі жартома називали «понтові війська Бурбака».

У цих же війсках перебували й вірні багнети Бурбака, колишні депутати міської ради від «Народного фронту» Юрій Ватаманюк, Сергій Лазарєв та чинний депутат Андрій Кавуля. За вірну службу собі, Максим Юрійович розрахувався з ними тепленькими посадами. Зокрема, Юрій Ватаманюк очолив Держгеокадастр у Чернівецькій області, Сергій Лазарєв став начальником Держпродспоживслужби у Чернівцях, Андрій Кавуля очолив Дністрово-Прутське басейнового управління водних ресурсів. А Ставчанського та Матвієнка Бурбак зумів засунути у список «Самопомочі» і тепер вони відпрацьовують надану їм довіру.

У керівництві «Самопомочі» усе це розуміють, але для того, щоб не поглиблювати кризу, як один з варіантів виходу з неї, запропонували, щоб усі шестеро депутатів міської ради від «Самопомочі» написали заяви на складання мандатів. Віталій Гавриш, Аліна Олевич, Богдан Ковалюк та Андрій Брязкало публічно заявили про готовність це зробити у будь-який момент.

А от Ставчанський та Матвієнко не поспішають цього робити і висувають умову, щоб спершу їхні четверо колег вийшли зі складу ради, а потім і вони двоє, можливо, це складуть мандати.

самопоміч

Богдан Ковалюк, Віталій Гавриш, Андрій Брязкало, Аліна Олевич

Те, що наближені до Бурбака депутати зубами вчепилися у свої крісла та мандати досить легко пояснити: такий розвиток подій явно не входить у наполеонівські плани Максима Юрійовича. Він усіма правдами і неправдами хоче контролювати міську раду, але йому катастрофічно не вистачає людських ресурсів: всього чотири депутати у БПП і два у «Самопомочі». Тож, будь-які кадрові втрати для нього є відчутними.

Саме тому прихильні до Бурбака міські обранці з партії Садового, які цю конфлікту кашу заварили, тепер намагаються перекласти провину і тягар політичної відповідальності на своїх же колег по фракції.

При цьому, варто усвідомити, що маневри Ставчанського та Матвієнка по збереженню своїх мандатів, продиктовані певною мірою і їхніми особистими інтересами та інстинктом самозбереження. Вони поступово почали усвідомлювати, що в іграх Бурбака є всього лише пішаками. А задля проштовхування своїх шкурняків Максим Юрійович не зупиниться ні перед чим, і без зайвих докорів сумління ними пожертвує коли це йому буде вигідно.

Тим більше, що зупинятися Максим Юрійович схоже не збирається. Намагаючись встановити контроль над радою, він вже пробував спровокувати конфлікти та дестабілізувати ситуацію у середині фракцій «Свобода» та «Народний контроль». Та це йому виявилося не по зубах. Гучні ляпаси, які отримав голова фракції «Народний фронт» у Верховній Раді від молодих депутатів Чернівецької міськради, викликали іронічні посмішки нардепів інших політичних сил в кулуарах парламенту.

Тож, намагання Максима Бурбака«підкорити» чернівецьку «Самопоміч» є, певно, його останньою спробою врятювати своє реноме в очах колег.

Андрій Тисовський

Коментарі
  • Порядна людина, герой майдану , патріот своєї країни , а ви московські гниди продовжуйте гавкати на скорість не впливає.

  • Майданные патриоты – хороший бизнес. Мы продолжим гавкать с какой скоростью порядный человек п…т наш лес

  • Пашинский порядна людина, патриот и герой майдана сказав:

    Бурбак от пашинского далеко не ушел. И от парубия тоже

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини